in ,

Yozgat Cezaevi’nde 16 tutuklu hücrede tutuluyor

Yozgat 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Murat Yıldırım, kendisiyle birlikte 16 tutuklunun gerekçe gösterilmeden aylardır hücrede tutulduğunu aktardı

Yozgat 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Murat Yıldırım, kendisiyle birlikte 16 tutuklunun gerekçe gösterilmeden aylardır hücrede tutulduğunu aktardı

Gaziantep H Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulurken, 2 ay önce koğuşlara yapılan baskın sonrası 6 kişiyle birlikte farklı cezaevlerine sevk edilen Murat Yıldırım (41), ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yaşadıkları hak ihlallerini aktardı. Yozgat 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Yıldırım, sevk edildiği günden bu yana tek kişilik hücrede tutulduğunu aktardı. Yıldırım, kendisi ile birlikte toplam 16 siyasi tutuklunun tek kişilik hücrelerde tutulduğu bilgisini paylaştı.

24 YIL CEZA

Yıldırım’ın Siirt’te yaşayan kardeşi Zeynep Yıldırım, abisinin 2010 yılından “KCK” adı altında yürütülen operasyonda gözaltına alındıktan sonra 24 yıl cezaya çarptırıldığını aktardı. Abisi Yıldırım’ın tutuklandığı günden bu yana sırasıyla Erzurum, Diyarbakır, Antep ve Yozgat’taki cezaevlerine sevk edildiğini ifade eden Yıldırım, “Abim tutuklandığı günden bu yana sürekli hak ihlalleriyle karşı karşıya kalıyor” dedi.

TEK KİŞİLİK CEZAEVİ!

Yıldırım, son telefon görüşmesine değinerek, “Abim, cezaevlerindeki baskıların giderek arttığını söyledi. Tek kişilik hücrelere dahi arama adı altında haftada bir gün baskınlar düzenlenip, tutuklulara zulüm ediliyor. Bu hücre cezası alanlardan sadece bir tanesinin disiplin cezası varmış. Onun da telefon görüş hakkı elinden alınmış. Abim, bir tutuklunun 7 aydır tek kişilik hücrede tutulduğunu da söyledi. Yozgat Cezaevi tek kişilik hücre için planlanmış. Çünkü birçok cezaevinde buraya sürgünler gerçekleşiyor” diye kaydetti. (MA)

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

„Einen Kollaps des Welternährungssystems werden wir nur verhindern, wenn wir gemeinsam handeln.“

Bir Yaban Hayatı Dedektifi Ol! “İpucu Kakada”