in , ,

Babylon Bern Festivali sona erdi

Festival

Ortadoğu ve İsviçre’den çok sayıda kültür ve sanat çalışmalarının halkla buluştuğu Babylon Bern Festivali sona erdi.

Ortadoğu ve İsviçre’den çok sayıda kültür ve sanat çalışmalarının halkla buluştuğu Babylon Bern Festivali sona erdi.

Ortadoğu ve İsviçreli sanatçıların ortak oluşturduğu Mesela Kültür ve Sanat Derneği ile Maison de Futur Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen “Babylon Bern” kültür ve sanat festivali sona erdi. Festivalin son günü rahip Andreas Urweider’in konuşması ile başladı. Kültürler arası diyaloğun önemine değinen Urweider, festivalin bu anlamda farklı dillerden, dinlerden ve kültürlerden insanları bir araya getirerek birlikte barış içinde yaşanabileceğinin mümkün olduğunu gösterdiğini söyledi. Ortadoğu ve İsviçre mutfağından farklı yemeklerin konuklara ikram edildiği festivalde, “We are visible” (Biz görünürüz) etkinliği kapsamında katılımcılar kilden briketler yaparak oluştuğu temsili Babil Kulesi’nin yapımına devam edildi.

FİLM GÖSTERİMİ YAPILDI

Nazım Daşdan’ın “Mejû” adlı filmi gösterildi. Ardından sonra Daşdan’ın Kobanê’yi anlatan resimleri, Ferhan Mordeniz’in şiirleri eşliğinde festival alanına yerleştirilen dev ekrandan gösterildi. Ardından Kobanê’den canlı yayın yapılarak savaş sonrası yeniden inşa edilen yaşam gösterildi. Kobanê’den canlı olarak festivale katılan konuklar, DAİŞ ile mücadelede kentin nasıl sembolleştiğini ve sonrası kültürel, sanatsal, sosyal ve ekonomik olarak kentte yaşamın tekrar nasıl oluşturulduğunu ve buradaki sistemi anlattı.

MÜZİK DİNLETİSİ

Zehra Doğan’ın festival için özel olarak çizdiği resimlerin de sergilendiği etkinlikler kapsamında ayrıca Babel Şiir Grubu’ndan Laura di Corcia, Rebecca Gisler ve Michelle Steinbeck şiirler okudu. Sandra Knecht’in arp ustası Lea Knecht’in çaldığı müzik eşliğinde „Babel“ isimle romandan kesitler okuduğu Festival kapsamında performans sanatçısı Katja Brunner sahne aldı.

Ntando Cele ve Lukas Bärfuss tarafından festival için kaleme alınan yazıların İsviçreli sanatçı Raphael Urweider yaptığı müzik eşliğinde okunduğu festivalde sanatçılar Kürtçe, Türkçe, Farsça, Almanca ve Fransızca şarkılar seslendirdi.

MA

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Großer Singapur-Restart zum 8. September 2021

Wirtschaftsjunioren wählen Bundesvorstand 2022