in ,

Kara taşımacılığında yeşil inovasyon

Uzun mesafeli seyahatin karbonsuzlaştırılmasında oyun değiştirici olarak eTreyler kullanımı

DB Schenker, Trailer Dynamics'ten eTrailer için işbirliği anlaşması imzaladı

DB Schenker, kara taşımacılığında yeşil dönüşümü ilerletmeye devam ediyor ve sürekli olarak sürdürülebilir yeniliklere odaklanıyor. Lojistik hizmet sağlayıcısı bu hafta Trailer Dynamics ve Krone Ticari Araç Grubu ile Avrupa kara taşımacılığında eTreyler kullanımı konusunda bir işbirliği anlaşması imzaladı.

„Bu işbirliği kara taşımacılığının elektrifikasyonu için yeni bir adımı temsil ediyor. Günlük işlerimize entegre edilebilecek yeni sürdürülebilir çözümler aramak bizim için çok önemlidir. Trailer Dynamics’in eTrailer’ı ile gelecek vaat eden bir model daha kazanıyoruz,“ diyor DB Schenker Avrupa Kara Taşımacılığı Başkan Yardımcısı Cyrille Bonjean.

DB Schenker Genel Müdür Yardımcısı, Şebeke ve Hat Yönetimi Başkanı Wolfgang Janda: „eTreyler kullanımı, tamamen CO2 içermeyen bir filoya kademeli geçişe planlanandan önce girmemizi sağlıyor ve bizim bakış açımıza göre bu bir geçiş teknolojisi değil, uzun vadede ticari araç filomuzun ayrılmaz bir parçası olacak. Bu, çevresel ayak izimizi azaltma ve 2040 yılına kadar Net-Sıfır olma hedefimiz doğrultusunda attığımız bir başka adımdır.“

Trailer Dynamics Genel Müdürü Michael Nimtsch şunları söylüyor: „Trailer Dynamics’in vizyonu, eTrailer ile ekonominin karbonsuzlaştırılmasına ve uzun yol kamyonları için sürdürülebilir çevre dostu lojistiğe önemli bir katkıda bulunmaktır. İşbirliği ortağımız DB Schenker ile bu vizyonu gerçekleştirme yolunda bir sonraki önemli adımı atıyoruz.“

Trailer Dynamics’in elektrikli treylerleri, çekici ünitesinin tahrikini desteklemeyi mümkün kılan elektrikli bir aktarma organına sahiptir. Özel olarak geliştirilen bir bileşen, çekici-treyler kombinasyonunun sürüş dinamiklerini belirlemek için patentli bir sensör sistemi kullanır ve eTreyleri, eTreylerin çekici üniteyi destekleyeceği, ancak çekici ünitenin hiçbir zaman aşırı tahrik edilmeyeceği şekilde yeniden ayarlar. Elektrikli aktarma organları frenleme sırasında enerjinin geri kazanılmasını da sağlar.

eTreyler’in tahrik kontrolü bağımsız olarak çalışır, bu nedenle traktöre herhangi bir arayüz gerekmez. Ayrıca, treylerler tüm üreticilerin çekici üniteleriyle birleştirilebilir ve kullanılabilir. eTreylerler dizel, gazlı, elektrikli ve hidrojenli çekicileri destekler.

Foto: © Trailer Dynamics

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

20. Internationales Filmmor Frauenfilmfestival trifft das Publikum

Großer Polizeieinsatz gegen Journalisten in der Türkei