in ,

Hamburg Glasmoor Cezaevi 100 yaşında

Açık cezaevinde yıldönümü

2003 yılında Uwe Seeler'in katılımıyla yeni bir futbol sahasının açılışı yapıldı. JVA Glasmoor ile HSV arasında oynanan ilk futbol maçını Glasmoor kazandı. Geçmişte, önde gelen mahkumlar, bekleyen basın tarafından görülmemek için zaman zaman hapishanenin arkasındaki bozkırda serbest bırakılırdı. Atlar cezaevi tarafından kiralanan arazide tutulduğu için cezaevi çevresinde çok sayıda binici bulunuyor. Uzun yıllar boyunca arazide arı kovanları olan bir arıcı vardı. Eskiden mahkumlar için bir personel tarafından yönetilen eğlence amaçlı bir arıcılık grubu vardı. Glasmoor Cezaevi, Hamburg'da mahkumların birlikte yemek yiyebileceği bir yemekhanesi olan tek cezaevidir.

Hamburg’un açık cezaevi Hamburg’un hemen dışında, Norderstedt, Schleswig-Holstein’da yer alıyor. Ağustos ayında cezaevi 100 yıllık bir geçmişi geride bırakıyor. Yıldönümünü kutlamak üzere geçtiğimiz cuma günü cezaevi bahçesinde siyaset, ceza infaz sistemi ve yargıdan konukların katıldığı bir şenlik düzenlendi.

Ağustos 1922’den beri Hamburg cezaevi idaresi Norderstedt’teki Glasmoor’u yönetiyor. Esirler zaten 1917’den beri Savaş İkmal Ofisi için burada turba çıkarıyor ve böylece Hamburg’un yakıt tedarikini sağlıyorlardı. Bu çalışma mahkumları yeniden sosyalleştirmeyi amaçlıyordu. 1925 yılında kışlanın yerine el arabası şeklinde yeni bir bina inşa edilmiştir. Hamburg’un baş inşaat müdürü Fritz Schumacher, hapishaneyi duvarlar, çitler veya parmaklıklar olmadan tasarladı. Güvenilir olduğu düşünülen mahkumlar barındırıldı.

Adalet Senatörü Anna Gallina: „En başından beri cezaevinde tedavi konsepti ön planda olmuştur. Açık cezaevinde tüm çabalar, mahkumların bireysel güçlü yönlerini geliştirmeye ve birçok işbirliği ortağıyla birlikte mahkumların sosyal becerilerinin güçlendirilmesini sağlamaya yöneliktir. Bu şekilde açık cezaevi, cezaevi sonrasında serbest bir yaşamın önünü açmaktadır. Glasmoor Cezaevi personeli, yeniden sosyalleşme hedefini her zaman akıllarında tutmakta ve bu önemli görevlere her gün profesyonellik ve bağlılıkla yaklaşmaktadır.“

Cezaevi müdürü Angela Biermann: „Glasmoor Cezaevi geçtiğimiz 100 yıl içinde, Hamburg’un yakıt ihtiyacını karşılamak üzere turba kesen baraka tipi bir ıslahevinden modern bir ıslahevine dönüştü. Odak noktası her zaman mümkün olan en iyi ıslah sistemi ve gözaltındaki kişilerle çalışmak için çerçeve koşullar, onların barınması, onlarla nasıl başa çıkılacağı, ıslah sisteminin hedefleri ve bunlara ulaşmak için gereken kaynaklar olmuştur. Glasmoor Cezaevinde odak noktası her zaman yeniden sosyalleşmedir. Bu anlamda, bugünkü hapishanenin I. Evi hala şu yazıyla süslüdür: „İnsan aracılığıyla toprağı iyileştirin, siz de toprak aracılığıyla insanı iyileştirin“.

Foto: © JVA Glasmoor

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Achtung, nicht in diese Fehler bei Nierensteinen verfallen!

Elektronik reçeteler için çok sayıda engelin aşılması gerekiyor