in ,

Elektronik reçeteler için çok sayıda engelin aşılması gerekiyor

ABA- Alman Eczacılar Federal Birliği

Kendi eczanesinde e-reçete uygulamasının önündeki en büyük engellerin personelin eğitimi (yüzde 45,4), eczanedeki süreçlerin dönüştürülmesi (yüzde 44,0), telematik altyapı için teknik ekipmanla ilgili sorunlar (yüzde 35,0), yeniden vergilendirme endişesi (yüzde 34,2) ve yasal gerekliliklerdeki eksiklikler (yüzde 32,4) olduğu düşünülüyor.

Eczaneler e-reçete uygulamasına iyi hazırlanmış durumdalar. Ancak bu süreçte çok sayıda engeli de aşmak zorundalar. Bu sonuç, ABDA – Bundesvereinigung Deutscher Apothekerverbände adına kamuoyu araştırma enstitüsü MARPINION tarafından 500 eczane yöneticisi ile yapılan temsili bir anketin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Birkaç gün içinde, 1 Eylül 2022 tarihinde e-reçete uygulaması başlayacak.

„Eczacılar aylardır e-reçete için yoğun ve büyük bir özveriyle hazırlanıyor. Bunu hastalarına daha hızlı, daha güvenli ve daha uygun bakım sağlamak için bir fırsat olarak görüyorlar. Yaklaşık 11.000 eczane, e-reçete uygulamasına başlamaya hazır olarak eczane portalına kaydolmuş durumda“ diyor ABDA Başkanı Gabriele Regina Overwiening: „Ancak teknik, personel ve organizasyonel zorluklar birçok eczanenin kapasitesinin sınırına gelmesine neden oldu. Bu nedenle, e-reçetenin günlük bakıma güvenilir bir şekilde ulaşmasını sağlamak için ilgili tüm tarafların birlikte çalışması artık önemlidir.“

MARPINION tarafından yapılan temsili ankete göre, tüm mal sahiplerinin üçte ikisi (yüzde 65,2) değişim için „çok iyi“, „iyi“ veya „oldukça iyi“ derecede hazırlıklı hissediyor. Buna karşılık, üçte biri (yüzde 34,8) kendilerini „çok kötü“, „kötü“ ya da „oldukça kötü“ hazırlanmış hissediyor. Bu görüşün arka planında muhtemelen eczanelerin halihazırda üstesinden geldiği veya hala üstesinden gelmek zorunda olduğu çok sayıda engel yatıyor. Kendi eczanesinde e-reçete uygulamasının önündeki en büyük engellerin personelin eğitimi (yüzde 45,4), eczanedeki süreçlerin dönüştürülmesi (yüzde 44,0), telematik altyapı için teknik ekipmanla ilgili sorunlar (yüzde 35,0), yeniden vergilendirme endişesi (yüzde 34,2) ve yasal gerekliliklerdeki eksiklikler (yüzde 32,4) olduğu düşünülüyor.

Foto: ABDA

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Hamburg Glasmoor Cezaevi 100 yaşında

Odyssey of the Seas ist mit 3693 Passagieren im Kreuzfahrthafen Bodrum angekommen