in

Tokyo Olimpiyat Oyunları halısı Tebriz’de dokundu

Tokyo Olimpiyat Oyunları halısı

Dünyada ilk kez 2020 Tokyo Olimpiyatları'na özel Atlas halısı Tebrizli sanatçılar tarafından dokundu.

230 x 170 cm boyutlarında, 250 farklı renkte ve ayrıca 55 sıra halinde 2 milyon 300 bin düğümlü bu halı, olimpiyat oyunlarının bir nevi ansiklopedisi olarak Tebrizi halı dokumacıları tarafından dokundu.

Halının tasarımcısı ve yatırımcısı Muhammed Aramiş, dokusunun asıl amacının İran ve Azerbaycan el sanatlarını ve bu endüstrinin büyük yeteneklerini İran halkının elinde çeşitli şekillerde göstermek olduğunu belirterek, Olimpiyat Oyunlarının ilk ansiklopedi halısının başlığından bahsetti.

Halı alanının önde gelen sekiz ustasının bu halıyı dokumak için 6 ay boyunca iki vardiyada çalıştığını kaydeden Aramiş, ‚İlgili tarih, özellik ve belgelerin eklendiği ayrı başvurular şeklinde görüntülenebilir‘ dedi.

Bu sanat eserinin Android ve iOS platformları şeklinde 500 GB bilgi kapasiteli dijital versiyonunun da bulunduğunu ifade eden Aramiş, dünya ülkelerinin bayraklarının olimpiyatlara ücretsiz olarak sunulacağını ve „Koi“ balık pulu başlığının halının genel tasarımında Japonya’da dostluk ve sevginin sembolü olarak yer aldığını söyledi.

Yeni Japonya’nın kurucusu İmparator Meiji, Olimpiyat tarihinin en çok madalyalı yüzücüsü Michael Phelps, İran’ın ve dünyanın güreş efsanesi Gulamreza Tahti ve Yeni Olimpiyatların kurucusu Dr. Pirdocuperton gibi şahsiyetlerin görüntüleri, bu halıda görülebilir.

IRNA

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Vielfalt und Inklusion in der Film- und Medienbranche

Dritte Verordnung zur Änderung der Mess- und Eichverordnung verabschiedet