in , ,

Sayılarla 74. Cannes Film Festivali

Cannes Film Festivali 7 Temmuz günü başlayacak

Cannes Film Festivali 7 Temmuz günü başlayacak; Geçen yıl bu sinema etkinliğinin Korona salgını nedeniyle iptal edilmesi, bugün sinemaseverlerin Asgar Farhadi'nin "Kahraman" adlı eseri gibi dünyaca ünlü filmlerin bir listesiyle 74. sezonunu beklemelerine neden oldu.

Fransa’nın güneyindeki aynı adlı kentte düzenlenecek Cannes Film Festivali, yarın  başlayarak 11 gün boyunca (17 Temmuz) dünyanın dört bir yanından filmlere ev sahipliği yapacak. Büyük film olaylarını beklemek her zaman filmlerin olası başarısı hakkında spekülasyonlarla birlikte gelir ve son zamanlarda Esger Ferhadi’nin son filminin bu etkinlikte ekrana gireceği haberi İran medyasının kulaklarını keskinleştirdi.

Ferhadi’nin kahraman adlı filmi13 temmuz Salı günü Cannes Film Festivali’nin Grand Lumiere Salonu’nda ilk kez gösterilecek. Fransa, Hollanda, Finlandiya, Japonya, ABD, Çad, Tayland, Avustralya, Rusya, Belçika, Macaristan, İtalya ve Norveç’ten yönetmenlerle bu yılki Palme d’Or için İran adına yarışan film, 14 Temmuz Çarşamba günü rkrana girecek.  Le Cineum Sinema Kampüsü’nün IMAX salonunda saat 09:30’da gösterilecek ve saat 11:30’da Grand Lumiere Salonu’nda ikinci kez gösterilecektir.

Kahraman, bu yılki Cannes Film Festivali’ndeki çalışmalarına iki ekran daha yaptıktan sonra son verecek; Bu film, 15 Temmuz Perşembe günü  12:30’da Le Cineum kampüsünün Screen X Salonu’nda ve 16 Temmuz Cuma 8:30’da Festival Sarayı ve Kongresi’nde bulunan  Salle du Soixantième sinemasında bir kez gösterilecektir.

IRNA

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Unterstützung der Bundesregierung für die Transformation der Stahlindustrie

Dersimli Ahmet Yurt Dede Hakk’a yürüdü