in ,

Çin-AB ticareti hızla büyüyor

Çin-AB

Çin ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ticaret hacmi

Çin ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ticaret hacminin, yılın ilk yarısında hızla büyüdüğü açıklandı.

Çin Gümrükler Genel İdaresi Sözcüsü Li Kuiwen, Çin ile AB arasındaki ticaret işbirliğinde yılın ilk altı ayında büyük canlılık ve dayanıklılık sergilendiğini, bu sayede ikili ticaret hacminin hızla büyüdüğünü söyledi.

Li, Çin ile AB arasındaki ticaret hacminin yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,7 artarak, 2 trilyon 520 milyar yuana (389 milyar ABD doları) ulaştığına ve AB’nin Çin’in ikinci büyük ticaret ortağı haline geldiğine işaret etti.

Li, Çin’in mekanik ve elektrik ihracatının yaklaşık yüzde 16,6’sının AB’yle gerçekleştirildiğini ve Çin’in ithal ettiği tüketim ürünlerinin üçte birinden fazlasının da AB’den geldiğini belirtti. Li konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çin ve AB, birbirinin önemli ekonomi ve ticaret ortağı. İki ekonomi arasında güçlü tamamlayıcılık ve büyük işbirliği potansiyeli mevcut. Çin ile AB arasındaki ekonomik ve ticari iletişimin güçlendirilmesi, iki tarafın halkına daha fazla fayda sağlanmasına, küresel tehditlerin göğüslenmesine ve dünya ekonomisinin toparlanmasına yardımcı olacak.”

Verilere göre, yılın ilk yarısında Çin’in dış ticaret hacmi yıllık bazda yüzde 27,1 yükselerek 18 trilyon 70 milyar yuana (2 trilyon 780 milyar ABD doları) ulaştı. Bu sayı, 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 22,8 arttı.

CRI

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Bekämpfung von Zwangsarbeit

VM sucht Beachvolleyballer*in des Jahres