in

Yardımsever Fatma Göktaş evsizler için düzenli çorba pişiriyor

Fatma Göktaş
Yardımsever Fatma Göktaş

ALMANYALILAR – Kış aylarında soğukların şiddetli olması evsizlerin zor durumda kalmalarına neden oluyor. Soğuklardan dolayı sokakta kalanlardan Hamburg’da on üç evsiz insan öldü. Evsizlerin durumuna üzülen yardımsever Fatma Göktaş (51) düzenli olarak evsizlere sıcak çorba pişirip yardım ediyor.
Kentin eğlence merkezi olarak tanınan St. Pauli semti Reeperbahn yakınında pastane işleten oğullarına yardım eden Fatma Göktaş, pandemiden dolayı fırsatını buldukça vaktini yardım işlerine harcadığını kaydetti.

Pandeminin herkesi etkilediğini belirten Fatma Göktaş, „İki oğlum pastane işletiyor ben de vakit buldukça yardım ediyorum, şu anda sadece dışarıya satış yapıyoruz. Dolayısıyla işimiz herkeste olduğu gibi bizde de yoğun değil. İşyerini kısa süre önce açtık ve havalarda çok soğuk gidiyor. Evsiz ve dar gelirli insanlara vakit buldukça yardım ediyorum. Soğuk havalarda evi olmayan bir çok insan dışarıda yatıyor, yiyecek ve içeceğe ihtiyaçları var. Bu insanları düşünmeliyiz“ dedi.

Pastanede satılmayan ekmek, yemek, pasta, küçük ekmek gibi ürünleri kesinlikle çöpe atmaya karşı olan Göktaş, „İşyerimize yakın Nobistor 42 adresinde Hilfsverein St. Ansgar e.V. adı altında bir yardım derneği var ve ‚Alimaus‘ adlı proje kapsamında evsizlere, dar gelirli olan insanlara kahvaltı ve öğle yemeği sunuyor. Kendileriyle anlaştım iki günde bir gelip satılmayan ürünleri alıp sokakta yaşayanlara, ihtiyaç sahiplerinin faydalanmasını sağlıyorlar. Bundan dolayı çok mutluyum“ dedi.

Soğuk havalarda kimsenin aç kalması gerekmediğine değinen Fatma Göktaş, „Sokakta insanların üşümemesi ve boğazlarından sıcak bir çorba geçsin amacıyla elimden geleni severek yapıyorum. Pastanemizin mutfağında tencerelerce mercimek çorbası pişiriyorum ve kovalara dolduruyorum. Haftada üç kez çorba ve satılmayan ekmek ve yiyecekleri hazırlıyorum, sabah gelip alıyorlar ve öğle yemeğine ilave ediyorlar. Bence yardıma muhtaç olanlara sahip çıkmalıyız. Böylece hem yardım etmek hem de yemek gibi ürünleri atmayıp değerlendirmek beni çok mutlu ediyor“ dedi.

Veröffentlicht am 19.02.2021

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote
Boş zamanı değerlendirmek

Boş zamanı değerlendirmek

Cahit Balat

Kuaförler 1 Mart´ta müşterilerine kavuşmayı bekliyor