in

Kuaförler 1 Mart´ta müşterilerine kavuşmayı bekliyor

Cahit Balat
Kuaför Cahit Balat

ALMANYALILAR – Hamburg’da „Kuaför Salonn Cane“ adlı kuaförün işletmecisi 48 yaşındaki Cahit Balat, 1 Mart tarihinde nihayet kapılarını müşterilerine açmayı heyecanla bekliyor.

Ünlü St. Pauli yakınında Pepermölenbek adresinde bulunan kuaför işletmecisi ve tecrübeli kadın – erkek kuaförü Cahit Balat, sağlığın çok önemli olduğuna işaret ederek, „Elbette hepimiz önce sağlıklı kalmalıyız ama çoğumuzun geçindirmek zorunda kaldığı ailesi ve aylık ödemeleri var. İnşallah söylenen tarihte açarız ve müşterilerimize kavuşuruz. Devlet maddi destek veriyor ama zamanında para gelmiyor. Gelen para acil giderleri zor karşılıyor. Ayrıca çalışmadan evde kalmak güzel değil. İnsanlar çalışırlarsa daha dinamik oluyorlar. Ancak hobiler de belirli süreden sonra keyif vermiyor. Ama sağlığımız için kurallara uymak zorundayız“ dedi.

Uzum süredir çalışmıyoruz dolayısıyla önceki gelirimiz yok ama ödemelerimiz aynı şekilde devam ediyor diyen Balat, „Küçük esnaf artık ayakta zor duruyor ve kan ağlıyor. Böyle devam ederse iflas edenlerin çıtası çok daha yükselecek. Salonumuzu açmayı iple çekiyoruz. Herkesin saçı, sakalı uzadı bakıma ihtiyaçları var. Bir an önce eski yaşantımıza yani normal hayata dönmek istiyoruz. ‚Sabrın sonu selamettir‘ derler ama nereye kadar sabredeceğimizi gerçek anlamda bilen ne yazık ki yok. 1 Mart tarihini heyecanla bekliyoruz“ açıklamasında bulundu.

Koronavirüs kurallarına uymadığı gerekçesiyle Kasım 2020’de iki polis memurun kontrol edip ceza yazdıklarnı hatırlatan Cahit Balat, „İki polis memuru salona girip makine ile sakal traşı yaparken müşteri herhalde maskesini çıkaracak, aksi halde nasıl traş edeceğim. Kurallara uymadığımızı ileriye sürüp bana ve bazı müşterilerime haksız yere ceza yazmışlardı. Kısa süre önce 528.50 Euro ceza faturası geldi. Ben avukata verdim hakkımı sonuna kadar savunacağım. İşyerimiz kapalı çalışamıyoruz borçlar artıyor. Salonumuz hazır ama iki hafta daha beklememiz lazım. Maddi olarak zarardayız ve üzgün üzgün oturuyorum ne yapacağımı bilemiyoruz“ ifadesinde bulundu.

Veröffentlicht am 14.02.2021

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote
Fatma Göktaş

Yardımsever Fatma Göktaş evsizler için düzenli çorba pişiriyor

Florist Sevda Yırtıcı

Sevgililer Günü „kırmızı gül“ alımını artırdı