in , , , ,

Hamburg’da aşılanmaya hız verildi

“Halkın sağlığına gerekli önem verilmiyor“

Hamburg'da aşılama planlandığı gibi gitmiyor...

Dünyanın gündemini oluşturmaya devam eden koronavirüs (Covid-19) bazı ülkelerde oldukça vahim durumda. Almanya’da koronavirüs aşısı oldukça ağır ilerlemesi ise bazı kesimlerin sert tepkiler vermesine yol açıyor. “Halkın sağlığına gerekli önem verilmiyor“ diyenler son günlerde artmakta.

Corona-Impfzentrum Hamburg

Hamburg’da insanların aşılanması için yapılan planlar maalesef gerçekleşmedi. Günde beş ile yedi bin kişiye yakın yapılması dünüşülen aşılama planı Hamburg kentinde ne yazık ki tutmadı. Zira önce yeterince aşı gelmedi, gelen aşılar hemen uygulandı ve sonrasında gereken aşılar gelmediği için aşılanmaya ara verildi.

Uzun kuyruklar var ama çabuk ilerliyor

Daha sonra ev doktorların muayenehanelerinde kendi hastalarını aşılama planı yapıldı ve bud a ne yazık ki gerçekleşmedi. „Evdeki hesap bir türlü çarşıya uymadı“. Çünkü söz verilen aşılar ev doktorlarına ulaşmadı, yeterince aşının mevcut olmadığı gerekçe gösterildi. Şu anda Covid – 19 salgının üçüncü dalgasını yaşıyoruz.

Televizyon Kulasi’ne çok yakın

Hamburg’da yeterince aşı olduğu belirtilerek aşılanmaya hız verilmiş durumda. Hamburg’da hala 70 yaş üstü insanların aşılarının uygulanmasına devam ediliyor. Ayrıca eğitimciler ve öğrentmenler de aşı olurken, riskli hasta grubundan olduklarını beyan eden hastalar da aşı olabiliyorlar.

Son haftalarda Hamburg’da hızlı şekilde aşılama devam ediyor. 116 117 numaralı telefondan randevu alabiliyorsunuz ve kimliğiniz, hastalık sigorta kartınız, size gelen randevu belgeniz ve doktor raporunuzla size verilen randevuya zamanında gidip ilk aşınızı olabiliyorsunuz. İkinci aşınızı ise 42 gün sonra verilen randevu ile yaptırabiliyorsunuz.

Heyecanlanmamak ne mümkün…

Hamburg fuar alanı CCH’da bulunan Aşı Merkezi (Corona-Impfzentrum Hamburg) oldukça kalabalık görünüyor. Yüzlerce metre kuyrukta bekliyorsunuz ama akıcı şekildi kuyruk ilerliyor ve iyi bir organize edildiği gözden kaçmıyor. Televizyon kulesi yanında bulunan aşı merkezinin girişi Lagerstrasse tarafından „Eingang West“ işaretler girişi gösteriyor.

Hamburg’un nüfusu 1 miyon 845 bin 229. Kentte yapılan ilk aşı sayısı 394 bin 673. İkinci aşı yaptıranların sayısı 115 bin 433 ve ölenlerin rakamı ise bin 483. Dolayısıyla yeterince olmasa dahi son günlerde hızlanma ve artma görülüyor. Genel Almanya’da koronavirüse bağlı olarak ölenlerin sayısı 83 bin 018’e yükseldi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Fenerbahçe, Alanyaspor ile 0-0 berabere kaldı

Kağıttan Hayatlar