in ,

Bungalov dolandırıcıları yüzlerce depremzedeyi dolandırmış

Tatil ve dinlenme gibi amaçlarla kiralanan bungalov evlere rağbet her geçen gün artarken, bungalov dolandırıcılığı vakaları da dikkat çekiyor.

İnternetten temin ettikleri bungalov ev fotoğrafları ile sahte satış siteleri açan dolandırıcılar, bugüne kadar onlarca kişiyi mağdur etti.

Tatil ve dinlenme gibi amaçlarla kiralanan bungalov evlere rağbet her geçen gün artarken, bungalov dolandırıcılığı vakaları da dikkat çekiyor. İnternetten temin ettikleri bungalov ev fotoğrafları ile sahte satış siteleri açan dolandırıcılar, bugüne kadar onlarca kişiyi mağdur etti. Kahramanmaraş merkezli depremlerde evlerini kaybeden depremzedelerden bazılarının da bungalov dolandırıcıları tarafından mağdur edildiği ortaya çıktı. Elverişli doğal ortamlarda bulunan bungalov evleri kiralayarak tatil yapmak isteyen kişileri dolandırıcılara karşı uyaran Tatilox.com Yönetim Kurulu Başkanı Can Çavğa, “Deprem döneminde evsiz kalan yüzlerce depremzedeyi dolandırdılar. Üstelik rezervasyon yaptıkları telefonlardan küfürler savurup, tehdit etmişler. Ayda ortalama 100 kişi bungalov dolandırıcıları tarafından mağdur ediliyor” dedi.

Bungalov evlerde tatil trendi hızla gelişirken, sahte internet siteleri ile bungalov ev kiralayan dolandırıcılar çok sayıda kişiyi mağdur etti. Piyasaya göre dikkat çeken oranlarda indirimli fiyatlarla bungalov ev kiralayan dolandırıcılar, cazip reklamlarla da sektörde endişe verici bir etki bırakabiliyor. Dikkat çeken fotoğraflar, ayrıntılı açıklamalar ve videolarla potansiyel tüketicileri tuzağına düşüren bungalov dolandırıcılarına karşı özel olarak faaliyet gösteren turizmi acentesi Tatilox’un Yönetim Kurulu Başkanı Can Çavğa, bungalov dolandırıcılığındaki durumu, alınabilecek önlemleri ve bu konudaki çözümlerini değerlendirdi.

Mağdurlar ev olmadığını görünce büyük stres yaşıyor”

Tatilox.com Yönetim Kurulu Başkanı Can Çavğa, bungalov sektörünün sürekli geliştiğini ve hatırı sayılır bir sayıya ulaştığını söyledi. Bu durumun dolandırıcıların iştahını kabarttığını vurgulayan Can Çavğa, “Dolandırıcılar, kendilerine ait olmayan bungalov evlerle çeşitli taktikler kullanarak tatilcileri mağdur ediyor. Sahte belgeler, boş arazileri bungalov adresi olarak gösterme ve çok ucuz kiralama gibi yöntemlerle insanları kandırıyorlar. Dolandırıcılar sahte sitelerde, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) kayıt numarası ve resmi turizm acentesi ismi kullanıyor. İnsanlar bunun için güveniyor. İnternetten satış yaptıktan ya da kapora aldıktan sonra sırra kadem basıyorlar. Mağdurlar böyle bir ev olmadığını görünce büyük bir stres yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Yüzlerce depremzedeyi dolandırdılar”

Tatilox.com yöneticisi Can Çavğa, Kahramanmaraş merkezli depremlerde evsiz kalan depremzedelerden bazılarının geçici süreyle bungalov ev kiraladığını hatırlatarak, “Deprem döneminde evsiz kalan yüzlerce depremzedeyi dolandırdılar. Üstelik rezervasyon yaptıkları telefonlardan küfürler savurup, tehdit etmişler” sözlerini aktardı. “Ayda ortalama 100 kişi bungalov dolandırıcıları tarafından mağdur ediliyor” diyen Cavğa, “Bu konuda mağduriyetlerini giderebilecek hiçbir yol yok; çünkü dolandırıcılar yurt dışı telefonlarından ya da sahte WhatsApp numaralarından rezervasyon oluşturuyorlar ve yurt dışında olduklarından hiçbir şey yapılamıyor, hiçbiri yakalanamıyor” ifadelerine dikkat çekti. Cavğa, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Türkiye’nin her bölgesinde dolandırıcılar var. Sahte Instagram hesaplarından çalıntı görüntüleri alıp, reklam yapıyorlar. İnternet sitelerinde veya Instagram’da sahte bungalov ilanları açıyorlar. Tabii ki o şehirdeki gerçek tesisten daha ucuz olduğu için insanlar da dolandırıcıların tuzağına düşüyor.”

 “Saha ekibimizle bungalov evlerin doğruluğunu ve kalitesini gözlemliyoruz”

Turizmi acentesi Tatilox.com’un bungalov dolandırıcılığına karşı kesin çözüm ve benzersiz bir deneyim sunduğunu belirten Can Çavğa, şu bilgileri paylaştı: “Sektörde 100’den fazla şirket faaliyet gösteriyor. Tatilox.com olarak Türkiye’deki bütün bungalov ekosistemini bir araya getiriyoruz. Türkiye genelinde sektördeki tüm paydaşlarla ortak bir platformda satış yapıyoruz. Bungalov dolandırıcılığına karşı Sakarya Sapanca başta olmak üzere Türkiye’nin tüm bölgelerinde faaliyet gösteriyoruz. Tüm paydaşlarımızın sorumluluğunu üzerimize alıyoruz. Kurumsal şirketlerle şirketimizin 10 yılık sektör deneyimini paylaşıyoruz. Bungalov evlerin doğruluğunu ve kalitesini yakından gözlemliyor, bizzat çekimler yaparak müşterilerin bilgisine sunuyoruz.”

Tatilox.com Yönetim Kurulu Başkanı Can Çavğa, “Konaklama yapmak isteyen tatilciler bazen görüntülü arama yaptıkları ve şirket hesabına para gönderdikleri halde dolandırıcılara engel olamıyor. Bu yüzden bungalov sektöründeki tüm paydaşlarımızla koordinat müdürlerimiz bizzat görüşüyor. Tesisin memnuniyet derecesi, müşteri yorumları ve uygun fiyat garantisi gibi seçenekleri değerlendirerek, dolandırıcılık vakalarını önlemeye yardımcı oluyoruz” sözlerini kaydetti.

Piyasaya göre çok ucuz kiralama yapan sitelere şüpheyle bakılmalıdır”

“Ne kadar önlem alınsa da bungalov ev dolandırıcılığı önlenemiyor” diyen Can Çavğa, bu konuda alınabilecek önlemleri de şöyle anlattı: “İnsanlar tatil yapacakken, dolandırıcılara kaptırdıkları paraları geri almakla uğraşıyor. Yaygınlaşan bu dolandırıcılılık yöntemi kolaylıkla önlenebilir. Bungalov kiralamak isteyenlerin öncelikle inceledikleri web sitesinin meşruluğunu doğrulamaları gerekiyor. Ortada olmayan bungalov evleri kiralamamak için öncelikle uzman kişilerden, danışmanlardan ya da platformlardan destek alınmalı. Rezervasyon öncesi TÜRSAB belgesi, kurumun portalından online olarak sorgulanmalı. Ayrıca işletmeye ait sabit numara sorulmalı ve bu numaradan teyit alınmalı; ödemeler şirket hesaplarına yapılmalı, kişisel banka hesaplarına para gönderilmemeli. Piyasaya göre çok ucuz kiralama yapan sitelere şüpheyle bakıp, satış yapılan sitenin güvenlik sertifikasını mutlaka incelemeliler.”

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Kurt Engel und Michael Knaus werden neue Geschäftsführer bei H+

WEMAG richtet Servicestation in Martins Dorfladen in Retgendorf ein