in ,

Türkiye’nin en sevdiği atıştırmalık: Bisküvi

Araştırma

İş yerinin alışveriş Avansas, Türkiye’nin en çok tükettiği atıştırmalık ürünlerini araştırdı.

Ülkemizde en çok tüketilen atıştırmalık bisküvi olurken, yaz aylarının vazgeçilmez atıştırmalığı kuruyemiş listede ikinci sırayı aldı.

Pandemi sonrası hibrit çalışma modelinin hayatımıza girmesiyle birlikte evde geçirdiğimiz süre de paralel olarak artış gösterdi. Uzaktan mesai ve eğitim uygulamaları sürmeye devam ediyor. Evde geçen sürenin artışıyla birlikte atıştırmalık yiyecek tüketimi alışkanlığı da artış gösteriyor. 

Avansas’ın raporuna göre, tüketicilerin talep ettiği atıştırmalık ürünlerin çeşitlerinde ay bazlı olarak değişimler yaşansa da favori atıştırmalık bisküvi olarak öne çıkıyor. Tüketicinin bisküvi tercihi ise genellikle çikolata dolgulu ürünler oldu. Avansas müşterilerinin yüzde 40’ına yakını son 6 ayda atıştırmalık olarak bisküvi siparişi verirken, kuruyemiş, gofret ve diyet ürünlerine olan talep de yükseliyor. Yaz aylarında ise diyet ürünlerine olan ilginin arttığı görülüyor. 

Bayram dönemlerinde ise çikolataya talebin diğer aylara göre önemli oranlarda artış gösterdiği rapordaki detaylar arasında yer alıyor.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Home Delivery: Gebrüder Weiss setzt auf Elektro-Transporter in Budapest

Kurumsal şirketler bulut harcamalarını artırıyor