in

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ İŞLEVSEL SERAMİK YARIŞMASI “HANTERRA SERAMİK YARIŞMASI” BAŞLIYOR

YARIŞMA

Türkiye’nin en önemli ulusal seramik yarışmalarından olan “Hanterra Seramik Yarışması “ üçüncü senesinde “ VAZO “ objesi ile düzenleniyor.

Türkiye’de son yıllarda seramiğe artan ilgi sebebi ile düzenlenen “Hanterra Seramik Yarışması”, iyi ve özgün tasarım gücünü, yaratıcılığı ve hayal gücünü yansıtan, teknik açıdan yetkin el yapımı işlevsel tasarımı ve bu süreçte seramikçinin harcadığı zamanı, emeğini ve gösterdiği özeni baz alarak ödüllendirmeyi hedefliyor.

Türkiye’ de seramik sanatını daha da yaygınlaştımak, yaratıcılığın gücünü sanatseverlere hissettirmek için yapılan “HANTERRA SERAMİK YARIŞMASI”, Sibelco, Colorobbia Art, Valentine Clays, Mars Hobi ve Stüdyo Fırınları ile Glitz Ceramila’nın sponsorluğunda düzenleniyor. Yarışmanın jürisinde Türk Seramik Sanatçılarından Tuba Önder Demircioğlu, Ezgi Hakan ve Ayhan Geveli, İngiltere’den Anna Thomson ve İtalya’dan Seramik Sanatçısı Domenica Laracà gibi Türkiye’ de ve Avrupa’ da ki önemli seramik sanatçıları bulunmakta.

Her sene düzenlenen ve bundan sonraki yıllarda da seramik sanatına destek amacı ile bu geleneği sürdürmek adına yapılacak “HANTERRA Seramik Yarışması“ nın kurucuları Elif Özbay Şahan ve Kurtuluş Şahan yarışma ile ilgili;

“ Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de son yıllarda seramiğe artan bir ilgi var.

Maalesef dijital dünyanın hayatımızı ele geçirmesiyle oluşan yalnızlığın ardından dokunabildiğimiz malzemelerle üretimler yapmaya ihtiyaç duyulduğunu, hızın ve aynı anda çok iş yapmanın dayatıldığı bir dünyada yavaşlamak için bir nevi ruhsal ihtiyaç duyulmasını ve bu yüzden de ülkemizde de seramik sanatının popülerleştiğini düşündüklerini” vurguluyorlar… Yurtdışında özellikle İngiltere’deki seramik sanatçılarını ve etkinliklerini yakından izlemeye çalıştıklarını, el yapımı seramik ürünlere verilen değerin, gösterilen ilginin toplumun bu konuda bilinçli olmasıyla yakından ilgisi olduğunu da dile getiriyorlar.

“HANTERRA Seramik Yarışması “nı düzenlemeye başlarken esas temel sebebinin Türkiye ‘ de ki sanatçıların iyi ve özgün tasarımlarını, kaliteli üretimin örneği olan ürünlerini, sergiler, yarışmalar, festivaller, seramik pazarları ile daha görünür olmasını istediklerini, üçüncü senesinde heyecanla ve keyifle daha çok insana ulaştığını görmenin mutluluğunu yaşadıklarını” söylüyorlar.

Yarışmayı kazananın başarı ödülü ve 25.000 TL değerinde “HANTERRA” hediye çeki, üç adet mansiyon ödülüne 6.000’er TL değerinde “Hanterra” hediye çeki verilecek.

“HANTERRA SERAMİK YARIŞMASI 2024” ile ilgili tüm detaylara www.hanterrayarisma.com web sitesinden ulaşılabilir.

YARIŞMA TAKVİMİ

12.01.2024 – Katılım için son tarih

12.02.2024– Kazananların Duyurusu

23.02.2024 – Ödül Töreni ve sergi açılışı

HANTERRA ELİF ÖZBAY ŞAHAN VE KURTULUŞ ŞAHAN HAKKINDA;

2018 yılında Seramik sektörüne farklı bir bakış açısı getirmek, kaliteli ve yenilikçi olmak hedefi ile kurulan Hanterra, dünya çapında kalitesiyle tanınan üreticileri bir araya getirerek, en iyi seramik malzemelerinden bazılarını Türk seramik sanatçılarına tanıttı. Seramik malzemesi satışı yanı sıra, seramik sanatıyla ilgili birçok yeniliğe imza atmayı hedefliyor.

Elif Özbay Şahan, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Aile şirketi olan Özmak Mühendislik sayesinde her zaman seramikle iç içe olmasına rağmen, çamurla ilk tanışması 1997 yılında gittiği İngiltere’de Oxford College of Further Education’dan aldığı eğitim sırasında oldu. Mimar olarak çalışma hayatına devam ederken seramiğe hobi olarak atölyesinde, yurtiçi ve yurtdışında katıldığı workshoplar, eğitimler ve çeşitli sergilerle devam etti.

Kurtuluş Şahan, Londra Imperial College’da İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. City University Bayes Business School’da MBA eğitimini tamamladıktan sonra dünyanın çeşitli yerlerinde uluslararası projelerde görev aldı. İş geliştirme ve yönetim konularında uzmanlaştı.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Mit Expertise in die elektrische Zukunft: Bund fördert Ausbildungszentrum für Batterie-Fachkräfte in Itzehoe mit 20 Millionen Euro

Schnellabschüsse möglich machen, Artenschutz wahren