in , , ,

SANATLA RANDEVU MALTA GEZİSİNDE ÇOKLU SANAT DALLARINI DENEYİMLEME FIRSATI SUNDU

Sanatla Randevu

Sanatla Randevu, 1-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Malta gezisinde Valetta’dan Caravaggio’ya, Orta çağ kentlerinden André Rieu’ya kadar pek çok sanatsal ve tarihsel deneyimi sanatseverlere sundu.

Sanatın ve tarihin sanatseverler ile buluşmasında önemli adımlar atan Sanatla Randevu, 1-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği Malta seyahatiyle büyük beğeni topladı. Ayşe Kaynarcalı öncülüğünde ocak ayında planlanan eşsiz gezi, sanatseverlere tarifsiz bir deneyim yaşattı. 1 Eylül’de yola çıkan katılımcılar adaya vardıklarında Luqa Havalimanı’nda güneşli bir Malta havasıyla karşılaştı. Havalimanından başkent Valetta’ya olan yolculuk esnasında kentin özgün barok mimarisi, lacivert suları ve her bir noktasıyla şehircilik planlamasının üst düzey olduğu anlaşılan kentin cazibe noktaları keşfedildi. Birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan tarihi şehirde eski medeniyetlerin izleri, özellikle de İngiliz mirasının çeşitli kalıntılarına rastladı. 

Klasik müzik dehası André Rieu’nun konseri Malta gezisini taçlandırdı

Sanatla Randevu tarafından yapılan Malta yolculuğunun en önemli durağı olan André Rieu konseri, sanatla, tarihle ve kültürle harmanlanan Malta gezisinin temelini oluşturdu. Uluslararası anlamda önemli bir gazete tarafından “Klasik Müziğin Maddonna’sı” olarak tanımlanan dünyaca ünlü André Rieu, müzik ziyafetiyle Malta’yı taçlandırdı.

Üç şehrin hikayesi kültürel izlerle deneyimlendi

Malta’nın orta çağdan bu yana korunan, tarihi ve sanatı bir araya getiren üç özel şehri Birgu, Senglea ve Bormla kültürel izleriyle sanatseverlere paha biçilmez bir tecrübe sundu. Bu üç şehrin harikalarıyla insanı kendine çeken bir yapısı olduğundan bahseden Ayşe Kaynarcalı, Valetta limanından çok kısa bir sürede ulaşılabilecek olan Birgu’ya doğru yola çıktıklarını ve başta Saint John Şövalyeleri’nin yerleşim yeri olmak üzere şehrin tüm eski uygarlıklarının ve kültürlerinin geride bıraktığı izleri görme şansı yakaladığından söz etti.

Malta’da Caravaggio Etkisi Yaşandı!

Valetta’nın dünyaca ünlü St. John Katedrali’nde sergilenen Caravaggio’nun muhteşem eseri “Vaftizci Aziz Yahya’nın Başının Kesilmesi” tablosu ise Malta gezisinin önemli noktalarından biri oldu. Hayatı boyunca resim sanatının kıymetli ressamları arasında yer alan Caravaggio’nun gizemli hayatı ile “Vaftizci Aziz Yahya’nın Başının Kesilmesi” tablosu da bu sanatın ve tarihin harmanlandığı eşsiz seyahatin dikkate değer anları içerisinde yer aldı.

Ayşe Kaynarcalı ve Sanatla Randevu gezileri hakkında daha detaylı bilgi almak için https://sanatlarandevu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

ATMO Award 2023: Transportkälteanlage von ECOOLTEC ist Innovation des Jahres

KHS zeigt auf der BrauBeviale moderne Abfülltechnik und ressourcenschonende Verpackungslösungen