in ,

Seda Kaçan Türkiye Pist Şampiyonası’nda ikinci zaferini kazandı!

AVİS Türkiye Pist Şampiyonası

Bitci Racing Team AMS üç Audi’si, başarılı pilotları ve evine götürdüğü 8 kupa ile göz doldurdu!

Bitci Racing Team AMS, pilotlar ve takımlar şampiyonluk sıfatlarını üçüncü kez kazanmak amacıyla İzmir’de gerçekleştirilen üçüncü ayak yarışları için AVİS Türkiye Pist Şampiyonası’nda yer aldı.

Ülkemizde ve Avrupa’da çıtası yüksek olan başarılı takım Maxi Grup, podyumu kimseye bırakmadı. Cumartesi günü yapılan sıralama seansında takımın pilotları Barkın Pınar, Seda Kaçan ve Gökhan Kellecioğlu; elde ettikleri 1:05.86, 1:06.51 ve 1:07.87’lik dereceleri ile gridin ön kısmını doldurdu.

Seda Kaçan’dan önemli başarı

Aynı gün start alan ilk yarışta on altıncı tura kadar liderliği elinde tutan Barkın Pınar yaşadığı mekanik sorun sebebiyle yavaşlamak zorunda kaldı ve deneyimi sayesinde finiş görmeyi ve üçüncü olmayı başardı. Takımın ve Türkiye pistlerinin tek kadın pilotu Seda Kaçan ise bayrağı takım arkadaşından devralarak damalı bayrağın altından geçen ilk pilot oldu ve sezondaki ikinci zaferini elde ederek bir kez daha tarih yazdı. Takıma bu sene katılan ve Audi RS3 TCR Seq otomobili ile her yarış sürelerini geliştiren Gökhan Kellecioğlu ise elde ettiği ikincilikle şampiyonadaki durumunu güçlendirdi.

Tüm podyum yeniden turuncu ekibin oldu

Başarılı mekanik ekibin gece çalışması ile ertesi gün verilecek starta hazırlanan ve UniCo ana sponsorluğunda yarışan Barkın Pınar, bu yarışta liderliği elden bırakmadı. Şampiyonluğun en güçlü adayı olan başarılı pilot en üst basamağa çıkarak yerini iyice pekiştirdi. Yarışı Pepsi ve Doritos ana sponsorluğunda yarışan Seda Kaçan ikinci, Bitci Teknoloji ana sponsorluğunda yarışan Gökhan Kellecioğlu üçüncü olarak bitirdi ve tüm podyum yeniden turuncu ekibin oldu.

Bitci Racing Team ASM’den önemli başarılar

Bu sonuçlarla elde ettiği 6 podyum derecesinin yanında En İyi Kadın Pilot ve En İyi Takım kupalarını da kazanan Bitci Racing Team AMS, arka arkaya gerçekleşecek 9-10 Eylül Coppa Italia Turismo-Vallelunga ve 16-17 Eylül TCR Italy-Monza yarışları için hazırlıklara başlıyor.

“Seda’nın gelişimi bizler için de heyecan verici!”

Önemli açıklamalarda bulunan Takım Direktörü İbrahim Okyay, “Şampiyona genelinde pilotlarda Barkın Pınar’la lider durumdayız, takımlarda ise önemli bir puan farkı ile liderliğimiz devam ediyor. Bu sezon özellikle kadın pilotumuz Seda’nın gelişimi, her yarışta rakipleri ve takım arkadaşları ile girdiği kıran kırana mücadele ve elde ettiği birincilikler, izleyenler kadar bizler için de heyecan verici!” dedi.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Anschauen, anfassen und ausprobieren

IT-Performance rauf, Energieverbrauch runter