in ,

Parlamentodan Notlar

Notizen aus der Bürgerschaft, 13.09.2023

Hamburgische Bürgerschaft Abgeordnete SPD / Güngör Yılmaz

Hamburg İklim Planı ve İklim Koruma Yasası: İklimin korunması için altı milyar euro

Eyalet Parlamentosu oturumunun ilk gündem maddesi olan Aktüalite Saati çerçevesinde, Hamburg İklim Koruma Yasası ve İklim Planı taslakları ve Federal Bina Enerji Yasası görüşüldü. Geçtiğimiz hafta içinde Hamburg Senatosu, İklim Planının ikinci güncellemesini ve iklim korumasını ve yenilenebilir enerjilerin yaygınlaştırılmasını güçlendirmeye yönelik yasa tasarısını karara bağladı. Ayrıca Federal Parlamentoda da, yoğun tartışamalara neden olan ve bu nedenle önemli ölçüde revize edilen Bina Enerji Yasasını kabul edildi. Hamburg uzun zamandan beri bu konuda sorumluluk üstlenerek, erkenden somut uygulama önlemleri içeren bir İklim Planı geliştirmiş ve bunu hayata geçirmişti. Hamburg aynı zamanda 2030 yılına kadar kömür ile enerji kazanmayı aşamalı olarak sonlandıracak bağlayıcı karar alan ilk eyalet olmuştu. İlk etapta hedef, CO2 emisyonlarını 2030 yılına kadar baz yıl olan 1990’a kıyasla yüzde 70 oranında azaltmak.

Hamburger Klimaplan und Klimaschutzgesetz: Über sechs Milliarden Euro für Klimaschutz

Im Rahmen der Aktuellen Stunde hat die Hamburgische Bürgerschaft über die Entwürfe des Hamburger Klimaschutzgesetzes und des Klimaplans sowie über das Gebäudeenergiegesetz des Bundes debattiert. In der letzten Woche hat der Hamburger Senat die zweite Fortschreibung des Hamburger Klimaplans sowie den Gesetzentwurf zur Stärkung des Klimaschutzes und des Ausbaus der erneuerbaren Energien beschlossen. Zudem hat der Deutsche Bundestag das deutlich überarbeitete Gebäudeenergiegesetz verabschiedet. Hamburg hat sich seit langem dieser Verantwortung gestellt und frühzeitig mit dem ersten Klimaplan viele konkrete Maßnahmen entwickelt und umgesetzt. Hamburg hat zudem den Kohleausstieg als erstes Bundesland verbindlich für 2030 beschlossen. Zwischenziel ist die Reduktion der CO2-Emissionen bis 2030 um 70 Prozent gegenüber dem Basisjahr 1990.

Psikolojik rahatsızlığı bulunan insanlara daha iyi sağlık hizmeti

Hükümet koalisyonu ortakları Hamburg’da yaşayan psikolojik rahatsızlığı olan insanların daha da iyi bir sağlık hizmeti almalarını kendisine hedef koydu. Bunun için senatodan, branşın önemli aktörlerinin katılımıyla bir Psikiyatri Eylem Planı geliştirerek, Hamburg’da psikiyatri sağlık hizmletlerini daha üst seviyeye çıkarması bekleniyor. Hamburg’da halihazırda mevcut ayakta tedavi merkezlerinde tedavide olanların yanı sıra, yılda 24.000 ila 26.000 arasında kişi şehrin çeşitli hastanelerinin genel psikiyatri servislerinde ve yaklaşık 6.000 kişi psikisomatik ve günübirlik tedavi kurumlarında tedavi görüyor.

Verbesserte Versorgung psychisch kranker Menschen

Die Regierungsfraktionen wollen die Versorgung psychisch kranker Menschen in Hamburg weiter verbessern. Dazu soll der Senat unter Einbeziehung der wichtigsten Akteure einen Psychiatrieplan entwickeln, mit dem die psychiatrische Versorgung in Hamburg auf ein neues Niveau gehoben werden soll. In Hamburg gibt es jährlich neben der ambulanten Versorgung zwischen 24.000 und 26.000 Fälle in den allgemeinpsychiatrischen Fachabteilungen der Hamburger Krankenhäuser und circa 6.000 Fälle in den psychosomatischen und allgemeinpsychiatrischen Tageskliniken.

Kriz bölgelerine yardım: Hamburg hızlıca önemli yardımların ulaşmasını sağlıyor

Hamburg Senatosu gelecekte kriz bölgelerine daha hızlıca yardımların ulaşmasını sağlamak yönünde karar aldı. Bu kararla birlikte özellikle Ukrayna’ya, mayın ve patlamamış bombalar gibi savaş mühimmatının etkisiz hale getirilmesi için gerekli araçlar gönderilebilecek. Mart ayında verilen bu yönde bir önergenin senato tarafından hızlıca karara bağlanmasının, Ukrayna sivil toplumu ile dayanışmanın bir göstergesi olduğuna dikkat çekildi.

Hilfsgüter für Krisenregionen: Hamburg bringt schnelle und wichtige Hilfen auf den Weg

Der Hamburger Senat hat beschlossen, Hilfsgüter für Krisenregionen zukünftig noch schneller zur Verfügung zu stellen. Insbesondere kann damit Material für die Entschärfung von Kampfmitteln wie Minen und Blindgängern in der Ukraine bereitgestellt werden. Die zügige Umsetzung des Antrags aus dem März dieses Jahres ist für die Zivilbevölkerung der Ukraine ein wichtiges und starkes Zeichen der Solidarität.

Ana trafik hatlarının etrafındaki çevre düzenlemesine semt sakinleri de dahil olacak

Hamburg trafiğinin ana hatlarının etrafında bulunan boş alanlar, önümüzdeki yıllar içinde yeni bir çevre düzenlemesine tabi tutulacak. Hükümet partileri tarafından parlamentoya sunulan ortak önerge, söz konusu düzenleme stratejisinde, semt sakinlerinin katılımlarının odak noktasına alınmasını öngörüyor. Hükümet partileri bunun için tüm ilçelerde kapsamlı bir katılım formatı planlıyor.

Beteiligung bei Entwicklung von Magistralen

Die Magistralen sind zentrale Adern im Hamburger Verkehrsnetz. Entlang der Hauptverkehrsstraßen liegen noch ungenutzte Flächen, die in den kommenden Jahren neugestaltet werden. Bei der konkreten Entwicklung der Magistralenstrategie steht die Beteiligung der Anwohnenden vor Ort im Fokus. In einem gemeinsamen Antrag setzen sich die Regierungsfraktionen für umfassende Beteiligungsformate in allen Bezirken ein.

Güngör Yilmaz  / Mitglied der Hamburgischen Bürgerschaft

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Rotes Kreuz intensiviert Hilfe vor Ort

Barrierefrei dank Earcatch App: Disneys DER KÖNIG DER LÖWEN ist ab sofort auch für blinde und sehbehinderte Menschen zugänglich +++ Audiodeskription eingesprochen von Schauspieler Benito Bause