in ,

Hayvan deneylerini sonlandıran ilk güzellik markası Avon: Leaping Bunny programından onay aldı 

Avon, Cruelty Free International ile ürünlerinin, dünya çapında tanınan ‚Leaping Bunny’ programı kapsamında onay almasını sağlayacak bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

Avon CEO'su Angela Cretu

Cruelty Free International ile ortaklığını duyuran Avon, Leaping Bunny programından onay aldı. Cruelty Free International’ın Leaping Bunny programı, hayvan deneylerini kısıtlayan yasaların ötesine geçen gereklilikleri ile dünya çapında geçerli saygın bir standart olarak öne çıkıyor. Avon, faaliyet gösterdiği ülkelerde hayvanlar üzerinde yapılan testlere son veren ilk global kozmetik markası olarak, hayvan hakları konusundaki 30 yıllık taahhüdünün bir parçasını daha hayata geçirmiş oluyor. 

Dünya çapında faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda hayvanlar üzerinde deneyleri sonlandıran ilk global güzellik şirketi Avon, bu alandaki faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Avon, Cruelty Free International ile ürünlerinin, dünya çapında tanınan ‚Leaping Bunny’ programı kapsamında onay almasını sağlayacak bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

1 yıl içinde tüm ürünlere uygulanacak

Avon, Leaping Bunny onayını alarak, hayvan hakları konusundaki 30 yıllık taahhüdünü bir kez daha vurguladı. Avon parfüm kategorisi, Avon Care ve Anew, Leaping Bunny onayı alan ilk ürünler arasında yer aldı. 1 yıl içinde de diğer tüm Avon ürün serilerinin onaylarının tamamlanacağı belirtildi. Cruelty Free International Leaping Bunny Programı, hayvan deneylerini kısıtlayan yasaların ötesine geçen gereklilikleri ile cruelty free ürünler için dünya çapında geçerli saygın bir standart olarak öne çıkıyor. Onay almak için Avon’un tüm tedarik zinciri, Leaping Bunny’nin kriterlerine uygunluğu sağlamak üzere titizlikle denetlendi. Program, marka tarafından uygulanacak bir tedarikçi takip sistemi, içerik üreticisi seviyesine kadar tedarik zinciri kontrolü, sabit bir son gün politikasına bağlılık ve sürekli uyumluluğu sağlamak için düzenli bağımsız denetimlerin kabul edilmesini gerektiren tek cruelty free standardı olarak   kabul ediliyor.

Hayvan haklarına yönelik 30 yıllık taahhüt 

Avon 30 yıldır kozmetik ürünlerde hayvanlar üzerinde yapılan testlerin sonlandırılması ve hayvansal olmayan yöntemlerin kabul edilmesi için çalışıyor. Ürün güvenliğini kanıtlamak için hayvanlar üzerinde deney yapmanın gerekli olmadığına inanan Avon, bu yüzden de dünyanın hiçbir yerinde ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmiyor ya da tedarikçilerden marka adına test yapmasını şart koşmuyor. Avon ürünleri de bu yaklaşım doğrultusunda yeniden formüle ediliyor ve seriler de tekrar düzenleniyor. Avon, hayvan hakları, yüksek ürün güvenliği standartları veya yasal gerekliliklere bağlılık konusundaki kararlılığından ödün vermeden müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayan ürünler sunmayı hedefliyor.
 

Leaping Bunny’nin 2017’den bu yana onay için başvuran markalarda %190’lık bir artış kaydetmesi, tüketicilerin cruelty free ürünlere yönelik küresel talebinin markaların faaliyetlerini etkilediğini gösteriyor. Leaping Bunny sertifikasına sahip ürünlerin üzerinde ise zıplayan bir tavşan sembolü yer alıyor.


Cruelty Free International CEO’su Michelle Thew „Avon ile ortaklığımızı duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kozmetik ürünlerde hayvanlar üzerinde yapılan testlerin sona erdirilmesine yardımcı olmak üzere onlarla birlikte çalışmak ve Avon Parfüm kategorisi, Avon Care ve Anew serilerinin Leaping Bunny Programı kapsamında resmi olarak onaylandığını ilan etmek, bu global marka için gerçek bir dönüm noktasıdır. Önümüzdeki 12 ay boyunca Avon ürün yelpazesinin tamamını onaylamak için devam edecek ortaklığımızı dört gözle bekliyorum. Leaping Bunny ailesine hoş geldiniz“ dedi.


Avon CEO’su Angela Cretu ise şunları söyledi: „Dünyayı herkes için daha iyi hale getirme konusunda uzun süredir kararlı bir marka olarak, Avon’un Cruelty Free International ile ortaklığını duyurmaktan ve hayvan haklarına yönelik 30 yıllık taahhüdümüzü geliştirmekten gurur duyuyorum.“

Cruelty Free International Hakkında
 Cruelty Free International, hiç kimsenin hayvanlar üzerinde deney yapmak istemeyeceği ya da buna ihtiyaç duymayacağı bir dünya yaratmak için çalışan lider bir kuruluştur. Kendini bu işe adamış ekibimiz, ödüllü kampanyaları, siyasi lobiciliği, bilimsel ve hukuki uzmanlığı ve kurumsal sorumluluğu bir araya getiren, alanlarında uzman kişilerdir. Hayvanlara saygı duymaları ve onları korumaları için dünyanın dört bir yanındaki diğer insanları eğitiyor, onlara meydan okuyor ve ilham veriyoruz; laboratuvarlarda hayvanların yaşadığı hayatın gerçekliğini araştırıyor ve gözler önüne seriyor, karar mercilerini hayvanlar için olumlu bir fark yaratmaya zorluyor ve daha iyi bilim ve zulümsüz yaşamı savunuyoruz.

Avon Hakkında
 
Avon’da kadınlar için daha iyi bir dünyanın herkes için daha iyi bir dünya olduğuna inanıyoruz. Gücünü kucaklayan, özgüvenini artıran ve potansiyellerini gerçekleştirmeleri için fırsatlar sunan kadınların güzellik markasıyız. Dünya çapında milyonlarca bağımsız satış Temsilcisi, ikonik Avon markalarını sosyal ağları aracılığıyla satıyor ve her satışın %20’den fazlası kadınlar için daha iyi bir gelecek yaratmaya yardımcı oluyor*. Kadınların ilerlemesinden yanayız: Kadınların ihtiyaçlarını dinlemeye, önemli konularda yüksek sesle konuşmaya ve olumlu değişim yaratmaya inanıyoruz. Avon ve Avon Vakfı aracılığıyla, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve meme kanseriyle mücadeleye odaklanarak 1,1 milyar doların üzerinde bağışta bulunduk.   Türkiye’de Doğrudan Satış Derneği’nin (DSD) kurucu üyelerinden biriyiz. YASED (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) ve KTSD (Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayicileri Derneği)’nin yanı sıra ÇEVKO Vakfı üyesiyiz. Aynı zamanda Türkiye’de BlindLook’un Sesli Simülasyon (Audio Simulation) teknolojisini internet sitesine entegre eden ilk kozmetik markasıyız. Avon, Natura&Co Group’un bir parçasıdır. *www.avonworldwide.com adresinden daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Schulwettbewerb „Meisterpower“: Vier Siegerteams in Südbaden sind erfolgreichste Handwerkschefs auf Probe

Murtfeldt spendet an help and hope für einen Erlebnisparcours im neuen Familienentwicklungsraum