in ,

Sanat ve tasarımı buluşturan ürünler İstanbul Modern Mağaza’da

İstanbul Modern Mağaza, müze koleksiyonunu yansıtan seri ve edisyonları, tasarımcı ve markaların ürünlerinden oluşan seçkisiyle ziyaretçilerini yeni bir mağaza deneyimiyle buluşturuyor

İstanbul Modern Mağaza / Foto: Murat Germen

İstanbul Modern Mağaza, yeni müze binasının giriş katındaki 250 m2’lik alanda ürün seçkilerini müze ziyaretçisinin beğenisine sunuyor. Yeni müze binasının mimarlığını üstlenen Renzo Piano’nun iç tasarımını yaptığı, şeffaf ve yalın dekorasyonuyla dikkat çeken İstanbul Modern Mağaza, Türkiye’den tasarımcı imzalı ürünlerinin yanı sıra küresel markalar, sanattan ilham alan müze serileri ve edisyonlardan oluşan seçkisiyle ziyaretçilerini müzeye özgü bir güncel tasarım deneyimiyle buluşturuyor.

İstanbul Modern Mağaza’da yapıt baskılı ürünler, tasarım ürünleri, yeni edisyonlar ve Renzo Piano’nun müzeye bağışladığı el çiziminden ilham alan ürünlerin yanı sıra, Türkiye ve dünyanın önde gelen tasarım markalarıyla işbirliğinde üretilen yeni ürünler yer alıyor. 

Edisyonlara özel alan 

Müze koleksiyonunda yapıtları bulunan sanatçıların İstanbul Modern Mağaza’ya özel ürettiği yeni edisyonlu baskı ve objelerin yanı sıra sergi ve koleksiyonda yer alan yapıtlardan ilham alan yeni ürün kategorileri ve yapıt baskılı ürün seçenekleri de ziyaretçiyle buluşuyor. İstanbul Modern koleksiyonundan yapıtların reprodüksiyon ve edisyonlu özel baskıları da mağaza içinde özel bir bölümde izleyiciye sunuluyor.

Tasarım seçkisi

Türkiye’deki tasarım kültürüne katkıda bulunma hedefiyle tasarımcıların yer aldığı bir platform olarak da konumlanan İstanbul Modern Mağaza, yerli ve yabancı pek çok tasarımcı ve markaya ev sahipliği yapıyor.

Sürdürülebilir ürünler 

İstanbul Modern’in yeni müze binasıyla birlikte önceliklendirdiği çalışmalar kapsamında İstanbul Modern Mağaza’da müzeye özel üretilen ileri dönüşüm çanta ve aksesuar koleksiyonu ile sürdürülebilir tasarım ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Marka işbirlikleri

İstanbul Modern Mağaza’nın işbirlikleri arasında ilk müze kapsül koleksiyonuyla Les Benjamins; yapıt baskılı fular, parfüm, lokum ve çikolatalarıyla Vakko; müze koleksiyonundan ilham alan tasarım ürünleriyle Jumbo’nun yanı sıra Caran D’Ache, Selpak ve Selin gibi 100’ü aşkın marka ve tasarımcı yer alıyor. 

İstanbul Modern Mağaza’nın Akademi Çocuk ile yaptığı işbirliği kapsamında Çocuk Modern başlığı altında etkinlik ve giyim ürünleri de yer alıyor. Mağaza aynı zamanda Patika ile geliştirdiği işbirliğiyle yeni bir kitabevi bölümüne de sahip. 

Kurumlara özel katalog

İstanbul Modern Mağaza, kurumlara yönelik seçeneklerini de zenginleştiriyor. Mağaza’nın yenilenen kurumsal ürün kataloğuna sanal mağaza üzerinden erişilebiliyor. 

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Deutsches Rotes Kreuz erhält 4.000 € Spende von MODERSOHN®

Mit dem ABB AbilityTM SmartTracker USV-Systeme überwachen und deren Effizienz optimieren