in ,

Kutes GİFA 2023 Fuarı’nda ürünlerini ziyaretçilerle buluşturacak

Küresel döküm ve metalürji sanayilerinin buluşma noktası Gifa, Metec, Thermprocess ve Newcast fuarları  12-16 Haziran 2023 tarihleri arasında Almanya Dusseldorf’ta dünyanın dört bir yanından katılımcıları ağırlayacak.

30 yılı aşan tecrübesiyle küresel standartlarda yeşil üretim felsefesiyle çalışan Kutes, dünyanın en büyük döküm fuarı GİFA 2023’e katılıyor. Kutes, ziyaretçilerini 12-16 Haziran tarihleri arasında, 4 gün boyunca Hall 14’te F35 numaralı standında ağırlayacak. Aynı zamanda Kutes İcra Kurulu Başkanı Ali Esat Kutmangil, fuarın üçüncü günü gerçekleşecek CAEF Forumu’nda, başlattıkları Yeni Demir Çağı’nı anlatacak.

Küresel döküm ve metalürji sanayilerinin buluşma noktası Gifa, Metec, Thermprocess ve Newcast fuarları  12-16 Haziran 2023 tarihleri arasında Almanya Dusseldorf’ta dünyanın dört bir yanından katılımcıları ağırlayacak. Kutes, Hall 14’te F35 numaralı stantta dört gün boyunca sektör profesyonelleri ve ziyaretçilerle bir araya gelecek. Ana tedarikçi olarak başlıca otomotiv, hidrolik, tarım, makine, demiryolu, pompa, vana endüstrilerine parça üreten Kutes, fuardaki ziyaretçilerine üretimini yaptığı parçaları sergileyecek.

Fuarın önemli bir parçası olan ve sektörün gündem maddelerinin masaya yatırıldığı CAEF Forumu ise 15 Haziran’da gerçekleştirilecek. CAEF (Avrupa Dökümcüler Birliği) tarafından düzenlenen forumda Kutes İcra Kurulu Başkanı Ali Esat Kutmangil, 12.30 – 13.00 saatleri arasında konuşmacı olarak yer alacak ve başlattıkları “Yeni Demir Çağı”nın tüm detaylarını dinleyicilerle paylaşacak.

Döküm sektörünün en büyük organizasyonlarından GİFA’da ülkemizi temsil etmekten dolayı mutlu olduklarını belirten Kutes İcra Kurulu Başkanı Ali Esat Kutmangil, „Geçtiğimiz fuarda da yerimizi aldığımız GİFA, döküm sektöründeki en yeni teknolojileri ve trendleri takip etmek için stratejik bir buluşma noktası. Bizlere de Kutes vizyonunu ve kalitesini dünya pazarıyla tanıştırmak için önemli bir fırsat sunuyor. Sektörümüzdeki küresel oyuncuları ve fuar ziyaretçilerini standımızda ağırlayarak hem Türkiye’nin sektördeki gücünü hem de Kutes’i anlatacağız. CAEF Forumu’nda ise sektörümüzde ilk ve öncü olan uygulamalarımızı paylaşacağız. Ülkemizin ihracat gücünü artırmak için fuarda yeni iş birliklerine de imza atmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İnovasyon ve dijital dönüşümde sektöründe öncü marka

Dijital dönüşüm, endüstri 4.0 ve otomasyon yatırımları ile sektörde öncü bir rol üstlenen Kutes, 2019 yılında devreye aldığı yatırımla Türkiye’nin ilk tam entegre otomatik yatay kalıplama hattına sahip oldu. 2021 yılında üretim safhalarını A’dan Z’ye takip edilebilir hale getiren şirket, müşterilerine sipariş durumlarını anlık takip edebilme konusunda da sektöründe bir ilke imza attı. Operasyonel Mükemmellik Programı çatısı altında TPM, operasyonel sürdürülebilirlik, inovasyon, endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm faaliyetlerine ağırlık veren Kutes, tamamen teknolojik bir üretim sahası olmayı hedefliyor.

2033 yılına kadar karbon negatif olmayı hedefliyor

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma felsefesiyle hareket eden Kutes, tüm faaliyetlerinde çevresel etkilerini en aza indirme konusunda çalışmalarına devam ediyor. Kutes Makine fabrikasının çatısında gerçekleştirdiği 240 kwh’lık Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımı ile tükettiği enerjinin yüzde 60’ını yenilenebilir kaynaklardan sağlayan Kutes, Edirne ve Kırklareli’de hayata geçirdiği 26 MWp kurulu güce sahip güneş enerji santrallerini ise Haziran ayında devreye almayı planlıyor. Böylece yılda 24.296.160 ton karbondioksit (CO₂) tasarrufu sağlayarak 458 bin 640 ağacın CO₂ nötrleme kapasitesine denk gelen miktarda katkı yaratmayı hedefliyor. Ürettiği yüzde 100 yenilenebilir enerji ile yüzde 100 yeşil üretim gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Nihai ürünündeki geri dönüşüm malzemesi oranını arttırarak değer zinciri boyunca oluşan dolaylı emisyonları düşürmeyi hedefleyen Kutes, 2033 yılına kadar bir milyon fidan dikimi gerçekleştirerek karbon negatif olmayı planlıyor.

Kutes Hakkında

Kutes, 1986 yılında Mehmet Bekir Kutmangil tarafından İstanbul kömür işletmeleri maden sahalarında, kömür madenciliği faaliyetleri yürütmek üzere kuruldu. 1990 yılında Kutmangil’in yeni bir sektöre yatırım kararı almasıyla birlikte, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde dökümhane yatırımına başlayan şirket 1992 yılında Kutes Döküm tesisinde ilk dökümünü gerçekleştirdi. 2016 yılında operasyonlarını genişletme hedefi belirleyen  şirket, talaşlı imalat alanında yatırım kararı aldı ve Kutes Makine tesisini devreye alarak ilk talaşını kaldırdı. Kutes 2022 yılında, ilk GRI onaylı sürdürülebilirlik raporunu yayınladı ve 2033 yılına kadar yeşil üretim hedefi belirledi. Bu hedef doğrultusunda Kutes Enerji’yi kuran şirket, Kırklareli ve Edirne illerinde toplam 26 Mwp gücünde bir güneş enerjisi santrali kurulumu gerçekleştirmektedir. 2023 yılında Türkiye’nin 32’nci Endüstri Bölgesi ilan edilme gururunu yaşayan Kutes, bugün 30 bin metrekaresi kapalı toplam 207 bin metrekarelik Özel Endüstri Bölgesinde, küresel standartlarda ve 12 kalite sertifikasıyla, 9 farklı sektörde uluslararası markalara “çözüm ortağı” anlayışıyla hizmet veriyor.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Trotec erschließt neues strategisches Geschäftsfeld

Wie Arminia Bielefeld die Digitalisierung meistert