in ,

Özdemir: Gençlik sürdürülebilir tarımın anahtarıdır

Tarım ve gıda sektörünün dönüşümü üzerine BMEL sürdürülebilirlik konferansı

Tarım ve gıda sektörünün yeniden yapılandırılmasına ilişkin açılış konuşmasında Özdemir, sürdürülebilirliğin bugün ve gelecek arasında adil bir denge kurması gerektiğini vurguladı: "Yola ne kadar erken ve güvenilir bir şekilde çıkarsak, bu hedefe o kadar çabuk ulaşırız ve bu da bizi aynı zamanda krizlere karşı daha dayanıklı ve daha güçlü kılar. Verimli topraklar, tozlaşmayı sağlayan böcekler, yeterli su... İşte bu bizim tok olmamızın ön koşuludur. Toprakları, suyu, biyoçeşitliliği ve iklimi daha iyi korumazsak, bu durum gıdamızı bazılarının hayal bile edemeyeceği bir ölçekte tehlikeye atacaktır."

Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir gençlere daha fazla katılım çağrısında bulundu. Özdemir, Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı’nın (BMEL) 4 Mayıs 2023 tarihinde Kirchberg/Jagst’ta (Baden-Württemberg) düzenlediği sürdürülebilirlik konferansında yaptığı konuşmada, „Tarım ve gıda sistemlerini krize ve geleceğe dayanıklı hale getirmenin anahtarı gençlerimizdir“ dedi. „Bugün ya da önümüzdeki birkaç yıl içinde bir çiftliğin başına geçecek olan herkes, harekete geçmeden geçirdiğimiz her günle birlikte iklim krizinin sonuçlarından daha fazla etkilenecek. Genç neslin merkezi bir söz sahibi olması, sorumluluk alması ve geleceği şekillendirmeye yardımcı olması mantıklıdır. Siyasetin görevi, bugün olduğu kadar gelecek nesilleri de daima göz önünde bulundurmaktır.“

Sürdürülebilirlik konferansında, konvansiyonel ve organik çiftliklerden gelen çiftçiler, gıda endüstrisi, bilim ve politika ile toprak, su, hava, iklim ve biyolojik çeşitlilik gibi yaşamın temellerinin korunması ve kullanılmasının nasıl daha uyumlu hale getirilebileceğini tartışacaklar. Konferans özellikle genç nesle ve onların sürdürülebilir tarım ve beslenmenin uygulanmasına yönelik fikir ve yaklaşımlarına odaklanacaktır. Bu nedenle, Gelecek Komisyonu’nun iki üyesi „Sürdürülebilirlik Şimdi!“ başlığı altında gençlerin beklentilerini sunacak: Alman Kırsal Gençlik Federasyonu Federal Başkanı Theresa Schmidt ve Bund für Umwelt und Naturschutz Deutschland e. V. (BUND) Gençlik Federal Yöneticisi Moritz Tapp.

Beslenme, hayvancılık ve organik tarım, iklimin korunması ve kırsal alanlar konularındaki beş uzman forumunda ve tartışma turlarında katılımcılar deneyimlerini ve çözüm yaklaşımlarını aktif bir şekilde paylaşabilecekler. Federal Bakan Özdemir’in yanı sıra AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve Baden-Württemberg Başbakanı Winfried Kretschmann da birer konuşma yapacak. Sürdürülebilirlik konferansı, Federal Gıda, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakanlığı’nın (BMEL) Federal Çevre, Doğa Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakanlığı (BMUV) ile birlikte 2023 yılı için hazırlayacağı sürdürülebilir tarım ve gıda sistemleri dönüşüm raporuna ilişkin kapsamlı bir istişare sürecinin başlangıç noktasını oluşturuyor.

Foto: BMEL

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Musikalische Reise von Ost nach West

Ein Viertel der Arbeitsplätze wird sich in den nächsten fünf Jahren voraussichtlich verändern