in ,

GIDA VE BESLENME SEKTÖRÜ BULUŞUYOR

Fuar

Artkim Fuarcılık düzenlediği ihtisas fuarları ile sektörleri ihracatın artırılmasını destekliyor

5. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, İçerikleri ve Teknolojileri Fuarı (Food & Nutritional Ingredients) 31 Mayıs-2 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektörün önde gelen firmalarını ağırlayacak. Fuar gıda bileşenleri sektörüne dair dünyada ve ülkemizdeki en son gelişmeler, yenilikler ile sektöre dair gündemdeki konulara ev sahipliği yapacak.

Sektöre ait en son ürün ve teknolojilerin sergileneceği, yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin buluşma noktası olan fuar katılımcılara, dünyada 40 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen gıda bileşenleri endüstrisinde iş ilişkileri geliştirme ve ticaret yapma fırsatı sunuyor.

Food & Nutritional Ingredients Fuarı, gıdaların korunmasında ulaşılan son teknolojik gelişmeler, trendler ve hammadde çeşitlerini, 60’ı aşkın ülkeden yaklaşık 4 bin ziyaretçi ve 100’ün üzerinde katılımcı firma ve temsilcisi ile buluşturmaya hazırlanıyor. Food & Nutritional Ingredients 2023’de, gıda ve helal gıda bileşenleri ile, gıda analiz ve ürün geliştirme sistemleri, gıda güvenliği teknolojileri, gıda paketleme teknolojileri ile gıda üretim ekipmanları vitrine çıkacak.

Gıda hammaddeleri ve bileşenler, organik bileşenler, aromalar sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların bir araya geleceği Food & Nutritional Ingredients Fuarı, konferanslar, paneller pek çok özel alan ve etkinlik programına da ev sahipliği yapacak.

Artkim Fuarcılık CEO’su Cengiz Yaman, yeni iş bağlantıları kurmak ve yeni pazarlara açılmak konusunda önemli rol oynayan ihtisas fuarlarına olan ilginin giderek artığını belirterek “Gerek ülke ekonomisi gerekse istihdama katkısı dolayısıyla iktisadi ve sosyal açıdan büyük önem taşıyan gıda sektörünün stratejik niteliği pandemiyle birlikte bir kez daha ortaya çıktı. Elverişli coğrafi koşulları ve iklimi, geniş tarım arazileri ve su kaynaklarının bolluğu ile tarım ve gıda alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olarak kabul edilen Türkiye, gıda sektöründe 2023 yılında 150 milyar dolarlık üretim ve 40 milyar dolarlık ihracata ulaşmayı hedefliyor. Amacımız, bu hedefe ulaşmasında sektörün yanında olmak” dedi.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Fischerin am See

JDC Plattform-Summit