in ,

Customcells batarya sektöründe kadınların payının önemli ölçüde artmasını teşvik ediyor

Kadınlar Tarafından Güçlendirildi

Batarya endüstrisi Almanya'nın kilit endüstrilerinden biri olma yolunda ilerliyor. Ancak bunun başarılı olabilmesi için çok daha fazla sayıda kadının sektöre ve aynı zamanda STEM mesleklerine girmesi gerekiyor. / Foto: CUSTOMCELLS®

Mükemmel eğitimli, yüksek nitelikli ve çeşitliliğe sahip bir ekip olmadan bu iş yürümez: Batarya endüstrisi Almanya’nın kilit endüstrilerinden biri olma yolunda ilerliyor. Ancak bunun başarılı olabilmesi için çok daha fazla sayıda kadının sektöre ve aynı zamanda STEM mesleklerine girmesi gerekiyor. Bu nedenle Customcells, halihazırda var olan kalifiye eleman sıkıntısı ve özellikle dijital ortamda ek yeteneklere (f/m/d) duyulan büyük ihtiyaç göz önüne alındığında, STEM kurslarındaki kadın oranını daha da artırmak ve batarya endüstrisinde cinsiyet eşitliğini teşvik etmek için ortak çabaları destekliyor.

Alman batarya endüstrisinin üretim kapasiteleri önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde artacak. Fraunhofer ISI kısa süre önce Avrupa’daki üretim kapasitelerinin 2030 yılına kadar on kat artacağını hesapladı ve bu da on binlerce yeni istihdam anlamına geliyor. „Üretim bunun sadece bir parçası. Araştırma ve geliştirme giderek daha önemli hale geliyor ve aynı durum yeşil batarya ve bütünsel dijitalleşme için de geçerli. Dünya çapında buna ayak uydurabilmek için çok iyi eğitimli uzmanlara ihtiyacımız var“ diyor Customcells Group CEO’su Dr. Dirk Abendroth. Abendroth, sektöre eskisinden daha fazla iyi eğitimli kadın çekmek için özel bir fırsat görüyor. „Cinsiyetler arası uçurum birçok sektörde tarihsel olarak da artmıştır. Batarya sektöründe bu hatadan en başından kaçınmalıyız“ dedi.

STEM olarak adlandırılan alanlardaki kadın oranı son yıllarda artmış olsa da, kadınların bu alanda eğitim almayı tercih etme olasılığı hala daha düşük. Federal İstatistik Dairesi’nin güncel rakamlarına göre, birinci sınıftaki kadın öğrencilerin oranı 2001 ile 2021 yılları arasında sadece yüzde 3,7 puan artarak son sayımda yüzde 34,5’e yükseldi. Diplomalara bakıldığında da 2020 yılında Almanya’da STEM alanındaki lisans ve eşdeğer diplomaların sadece yüzde 22’sinin kadınlar tarafından alındığı görülüyor. Bu oran AB genelinde en düşük oran. Dr. Anne Baasner, „Okuldaki ilk kimya dersimden beri kimyager olmak istediğim çok açıktı“ diyor. Baasner, TU Dresden’de lityum-iyon tam hücrelerde silikon bazlı anotların kullanımı üzerine çalıştı ve 2019’dan beri Customcell’in Itzehoe tesisinde proje planlayıcısı olarak çalışıyor. „Merak ve olumlu tutumun bir karışımı – şu anda batarya sektöründe bizi ileriye götüren şey tam olarak bu.“

Customcells şu anda Itzehoe ve Tübingen tesislerindeki üretim kapasitelerini büyük ölçüde genişletiyor. Sadece Itzehoe’de geliştirme, üretim ve yönetim alanlarında çalışanların toplam sayısı iki katına çıkacak. Elektrikli uçuşları mümkün kılan batarya hücrelerinin üretim kapasitelerinin genişletildiği Tübingen’de de çalışan sayısı daha da artacak. Customcells CEO’su Dr. Dirk Abendroth: „Avrupa’da batarya endüstrisi için şu ana kadar planlanan üretim kapasitelerinin ne ölçüde yeterli olacağını göreceğiz. Özellikle havacılık sektörünün elektrifikasyonu, henüz kullanılmamış muazzam bir potansiyel sunuyor. „Ancak bunun için kadınlara ve erkeklere eşit derecede ihtiyacımız var. Customcells olarak, cinsiyet veya diğer çeşitlilik özelliklerinden bağımsız olarak en iyi yeteneklerin misyonumuza katılmasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz“ dedi.

Foto: CUSTOMCELLS®

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Strafanzeige von 61 Anwälten gegen Erdoğan und Minister eingestellt

„Wir werden nicht aufhören, Gerechtigkeit für alle unsere Verschwundenen zu fordern!“