in ,

ULUSLARARASI DRIFT SANATÇI RESIDENCY 13 ŞUBAT“TA ISTANBUL’DA BAŞLIYOR

Profesyonel gelişim ve mentorluk

Drift Istanbul, kariyerlerinin farklı aşamalarındaki sanatçılar için profesyonel gelişim ve mentorluk programıdır

Londra’nın en önemli interaktif performans topluluklarından ZU-UK, şimdiye dek dünyanın farklı şehirlerinde yirminin üzerinde edisyonu gerçekleşen DRIFT International Artist Residency programlarıyla Şubat 2023’te British Council Türkiye Yaratıcı İş birlikleri Desteği ile İstanbul’a geliyor.

Türkiye‘ nin ilk çağdaş sirk sanatları ekibi, Kabile Sahne ve Sirk Sanatları’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek Drift Istanbul, kariyerlerinin farklı aşamalarındaki sanatçılar için profesyonel gelişim ve mentorluk programıdır. Özellikle tiyatro, dans, performans, yazı, yerleştirme ve dijital sanatlar gibi yeni medya alanlarında çalışan sanatçılara ücretsiz olarak disiplinlerarası bir deneyleme ve keşfetme ortamı sunuyor.

Tiyatro araştırması için Londra’da bulunan genç sanatçı Zehra Bilgin tarafından yönetilen, dramaturg Eylem Ejder ve tasarımcı Özgür Kavurmacıoğlu tarafından koordine edilen Drift İstanbul projesi, çağdaş performans ve tiyatro alanındaki yeni akım ve biçimleri Londra’dan İstanbul’a aktarmak amacıyla Kabile Sahne’de 13 Şubat’ta başlayacak ve 1 hafta boyunca yoğun bir şekilde devam edecektir. Katılmak isteyen sanatçılar için son başvuru tarihi 22 Ocak’tir. Drift Istanbul‘ un teması “ Dokunma Mesafesinde“ olarak belirlenmiştir. Katılımcı sanatçıların bu temadan yola çıkarak üretecekleri projeleri, 17 Şubat Cuma akşama halka açık ücretsiz bir etkinlikle Kabile Sahne’de izleyici/ katılımcı seyircilere sunulacaktır.

Ozellikle, dijital uygulamaları performans sanatı ile bir araya getirmeyi amaçlayan farklı disiplinlerdeki sanatçı ve araştırmacıların, çeşitli araştırma methodlariyla projelerini üretmelerini destekleyecek, Drift Istanbul’un içeriği,takvimi ve başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiye kabileart internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Nissan bereit für die neue Formel-E-Saison

Kameras überwachen Räume im Frauengefängnis von Sincan