in ,

„Beslenme stratejisini sadece açıklamayın!“

Ina Latendorf, DIE LINKE parlamento grubunun tarım politikası sözcüsü ve Tarım Komisyonu üyesi

DIE LINKE parlamento grubunun tarım politikası sözcüsü ve Tarım Komisyonu üyesi Ina Latendorf

DIE LINKE parlamento grubunun tarım politikası sözcüsü ve Tarım Komisyonu üyesi Ina Latendorf, trafik lambası koalisyonunun bugünkü kabine kararı vesilesiyle yaptığı açıklamada, „Federal hükümetin nihayet bağlayıcı bir gıda stratejisi başlatacağını duyurması elbette yeterli değil“ dedi.

Ina Latendorf yaptığı açıklamada: „Bakan Özdemir büyük vaatlerin ışığında güneşleniyor, ancak yıl bitmeden tarım sektörünün Çevre Bakanlığı ile yaptığı işgücü anlaşmasının sıcak hava gibi sönmesi büyük bir tehlike“ dedi.

„Özellikle gıda konusunda, insanların ihtiyaçları ve endişeleri hafife alınmamalı. Örneğin temel gıda maddelerinde sıfır KDV, konteynırlaştırmanın suç olmaktan çıkarılması ve gıda üretiminin bölgesel değer yaratmaya dönüştürülmesi gibi taleplerimizin hayata geçirilmesi için harekete geçilmesi gerekiyor.

Bakanlığın planına göre gıda stratejisinin 2023 sonuna kadar kabul edilmeyecek olması, hükümet politikasının tüm trajedisini aydınlatıyor. Gıda egemenliğini gerçekten sağlamak için derhal harekete geçilmesi gerekmektedir. Sol Parti’nin önerileri masada.“

Foto: DIE LINKE im Bundestag

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

An Weihnachten leisten 1.200 Apotheken Notdienste – auch das sichere Management von Lieferengpässen gehört dazu

Neue Fluglinie startet im April 2023