in ,

Sürdürülebilir değer yaratmak için yenilikçi güç ve kalite ile İnovasyon Limanı 2040

Hamburg liman kalkınma planına birliklerin katılımı 10 Kasım 2022’de başlıyor

Çok uzun zaman ufku nedeniyle, HEP'in projeleri çok farklı bir karaktere veya olgunluk derecesine sahiptir. Bazıları çok somut, planlamada çok ilerlemiş ve hatta halihazırda uygulanıyor. Diğerleri ise orta ila uzun vadeli bir karaktere sahiptir ve henüz planlamanın erken aşamalarındadır. Bazıları sadece daha fazla detaylandırılması veya incelenmesi gereken başlangıç fikirleri veya kavramlarıdır.

Ekonomi ve İnovasyon Bakanlığı ve Hamburg Liman İdaresi bugün 2040 Liman Gelişim Planı taslağı üzerine derneklerin resmi istişare sürecini başlatıyor. Hamburg Limanı gelecekte nasıl görünmeli? Hamburg, metropoliten bölge ve tüm Almanya’da ekonomi, değer yaratma ve istihdam için görevlerini yerine getirmeye devam edebilmek için nasıl değişmelidir? Dijitalleşme, yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi, iklimin korunması ve enerji dönüşümünde bizi ileriye taşımak için ne gibi katkılarda bulunabilir? Kriz dönemlerinde bile Almanya ve bağlantılı Avrupa hinterlandı için arz güvenliğini sağlamaya devam edeceği nasıl garanti edilebilir? Senato, Liman Kalkınma Planı 2040 (HEP) ile bu sorulara yanıt vermekte ve önümüzdeki yirmi yıl için liman politikasına yönelik stratejik kılavuz ilkeleri ortaya koymakta. Hamburg’un küresel ve bölgesel değişikliklere nasıl tepki vereceğini ve sürdürülebilir refahını sağlamak için limanın gelişimini nasıl aktif bir şekilde yönlendireceğini gösteriyor.

Hamburg Ekonomi ve İnovasyon Senatörü Michael Westhagemann: „2022 yılında yeni HEP’in bir taslağını sunma sözü verdik. HEP, Senato’nun politikası için uzun vadeli stratejik bir pusula görevi görmekte ve böylece liman endüstrisine de kurumsal politikası için bir yönelim olarak hizmet etmektedir. Paydaş katılımının 2021 sonbaharındaki ilk aşamasından gelen birçok öneri buraya dahil edilmiştir. Şimdi bu süreci sonuçlandırıyoruz. Dernekler tekrar katkıda bulunabilir ve yorumlarını sunmak için üç haftaları vardır. Liman gelişim planı ile denizcilik geleceğimize ve limanın modernizasyonuna yönelik açık bir taahhütte bulunuyoruz. „İnovasyon Limanı 2040: Yenilikçi güç ve kaliteyle sürdürülebilir değer yaratma“ vizyonuyla evrensel Hamburg limanı, kendisini Avrupa çapında öneme sahip merkezi bir denizcilik merkezi olarak konumlandırıyor.“

Etkilenen tüm iş birlikleri (örn. UVHH, HK, IVH, gemi brokerleri), sendikalar ve çevre birlikleri bu sürece dahildir. Halihazırda 2019’daki paydaş sürecine ve sonuçları kısmen HEP’e dahil edilen 2021 çalıştaylarına katıldılar. Buna paralel olarak – bir HEP’te ilk kez – ilgilenen tüm vatandaşlar için açık bir çevrimiçi katılım gerçekleşti. 1000’den fazla yanıt alındı. Sadece konteyner sayısındaki artışa bakmak artık yeterli değil. Bunun yerine, tüm bölge için değer yaratmaya, yeniliklerin teşvik edilmesine ve limanın iklimin korunmasına katkısına odaklanılmalıdır. Bu nedenle, liman gelişim planının vizyonu şudur: „İnovasyon limanı 2040: İnovatif güç ve kalite ile sürdürülebilir değer yaratma.“ Senato, Hamburg’un denizcilikle ilgili geleceğine inanmaktadır ve bunu başarmak için gerekli adımları atmaya hazırdır. Senato, evrensel liman ilkesini ve Avrupa’nın önde gelen merkezleri arasında yer alma arzusunu desteklemektedir. Aynı zamanda HEP, sürdürülebilirlik ve daha fazla değer yaratma yönünde gerekli dönüşümü tanımlamakta.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Plus im Haushalt starkes Signal für die Schiene

Anschlag in Istanbul: PKK dementiert türkische Anschuldigungen