in ,

Sol Parti Parlamento Grubu Friedrich-Ebert-Damm’daki SAGA kiracılarını destekliyor

Yıkım yerine restorasyon

Sol Parti parlamento grubunun konut politikası sözcüsü Heike Sudmann

Eylül ayının başından bu yana yapılan resmi açıklamaya göre: Friedrich-Ebert-Damm’da bulunan ve toplam 188 adet 1-3 odalı düşük fiyatlı dairenin bulunduğu SAGA binaları yıkılacak (ortalama kira 7,25 Euro). SAGA ve Kentsel Gelişim ve İskan Dairesi, ilçedeki ve Hamburg Parlamentosu’ndaki SOL partiden gelen sorulara cevaben evlerin yıkılmasından yanalar. Çevresel etkiler karşılaştırıldığında, yeni inşaatın evlerin yenilenmesinden daha avantajlı olduğu görülüyor. Karşılaştırma ve sonuçlara ilişkin herhangi bir belge sunulmamamakta.

Konuyla ilgili olarak Hamburg Parlamentosu’ndaki Sol Parti parlamento grubunun konut politikası sözcüsü Heike Sudmann: „Kiracılar bir buçuk yıl boyunca, önlerine iskele kurulduğu için önemli kısıtlamalarla yaşamak zorunda kaldılar. Sonra da çatıların onarılamayacağı ve evlerin yıkılacağı söyleniyor. Bu kiracılar için bir dayatmadır!“ Yeni binanın yüzde 100 uygun fiyatlı sosyal sübvansiyonlu kiralık konutlardan oluşacak olması iyi bir haber. Ancak deneyimler, yedek dairelerin sağlanması ve kiracıların olası geri dönüşlerinin o kadar da sorunsuz işlemediğini göstermektedir.“ dedi.

Yine Sol Parti Wandsbek bölge meclisi üyesi ve Wandsbek planlama komitesi üyesi Rainer Behrens: „Bölgedeki sonuçların dokümantasyonunu ve ayrıca karlılık analizini görmek istiyoruz. Ne de olsa, komşu binalar anıt statülerine uygun olarak çok etkileyici bir şekilde yenilenmişlerdi – neden artık burada buna değmesin?“

MOPO’nun 1 Kasım tarihli raporuna göre, iskele binaların üzerinde kalacak ve avlu 2026 yılında çalışmalar başlayana kadar kullanıma kapalı kalacak. Wandsbek’teki Sol Parti, halihazırda örgütlenen ve kiracı derneklerinin yardımıyla kendi çıkarları için mücadele eden kiracıları destekliyor.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

#FreeJimmyLai: RSF startet Petition

Hochpräzise optische Filter für die Quantentechnologie