in ,

Japonya, Almanya’yı devirdi

Dünya Kupası’nda ikinci büyük sürpriz

Dünya Kupası'nda Suudi Arabistan'ın Arjantin'i mağlup etmesinin yankıları devam ederken, bir sürpriz sonuç daha geldi. Japonya, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada Almanya'yı 2-1 mağlup etti.

Katar’ın ev sahipliğinde devam eden 2022 FIFA Dünya Kupası’nda sürpriz sonuçlar gelmeye devam ediyor.

Dün, kupanın en büyük favorilerinden biri olarak gösterilen Arjantin’in Suudi Arabistan’a 1-0 öne geçtiği maçta 2-1 mağlup olmasının ardından, bugün de benzer bir sonu Almanya yaşadı.

Dünya Kupası tarihinin en çok final oynayan takımı Almanya, iyi başladığı ve oyunu kontrol ettiği maçın 33. dakikasında, kariyerinde ilk kez Dünya Kupası’nda forma giyen Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan’ın 32. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti.

İlk yarıda Almanya’nın hakimiyetini kabullenen ancak ikinci yarıda daha farklı bir enerjiyle sahaya çıkan Japonya, 75. dakikada Doan ile önce skoru eşitledi, 8 dakika sonra ise Asamo ile 2-1 öne geçmeyi başardı.

Kalan dakikalarda skoru koruyan Japonya, turnuvaya 3 puanla başladı.

Japonya’nın gollerini atan futbolculardan Doan’ın Alman ekiplerinden Freiburg, Asamo’nun ise Bochum’da forma giymesi ilginç bir istatistik oluşturdu.

Suudi Arabistan’ın Arjantin’i 2-1 yenmesinin ardından Almanya’yı aynı skorla geçen Japonya, turnuvada sürpriz gerçekleştiren ikinci Asya ülkesi oldu.

BirGün

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

NCL feiert sein Debüt in Haifa, Israel

Türkiye’den yetenekli dansçılar Red Bull Dance Your Style Dünya Finali’nde dünyanın en iyisi olmak için yarışacak