in ,

İş cinayetlerine, gericiliğe ve hak ihlallerine rağmen FIFA Katar’ın arkasında

“Bırakın insanlar Dünya Kupası’nın tadını çıkarsın”

FIFA Başkanı Gianni Infantino Dünya Kupası'nın Katar'da yapılacak olmasıyla ilgili eleştirilere karşı yaptığı basın toplantısında "Bırakın insanlar bu Dünya Kupası'nın tadını çıkarsın" dedi

2022 Dünya Kupası yarın (20 Kasım) Katar’da başlıyor. Stadyum inşaatları sırasında yaşanan iş cinayetleri, mülteci işçilere yönelik hak ihlalleri, daytatılan insanlık dışı çalışma koşulları, kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik düşmanca politikalar, alkol yasağı başta olmak üzere çeşitli gerici uygulamalar turnuvanın Katar’da yapılmasına yönelik eleştirilerin temel gerekçeleri arasında yer aldı.

Bunca eleştiriler FIFA için sorun teşkil etmedi. FIFA Başkanı Gianni Infantino, turnuvanın başlamasından bir gün önce yaptığı basın toplantısında Dünya Kupası’nın Katar’da yapılacak olmasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi. Infantino, Katar’daki iş cinayetleri, hak ihlalleri ve alkol satışı yasağına rağmen Katar’ın arkasında durdu ve “Birini eleştirmeniz gerekiyorsa oyunculara, teknik direktörlere baskı yapmayın. Eleştirmek istiyorsanız beni çarmıha gerebilirsiniz. Bunun için buradayım. Kimseyi eleştirmeyin, Katar’ı eleştirmeyin. Bırakın insanlar bu Dünya Kupası’nın tadını çıkarsın” dedi.

“Günde üç saat içmezseniz de hayatta kalırsınız”

Infantino’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bence biz Avrupalılar insanlara ahlaki dersler vermeye başlamadan önce son 3000 yıldır yaptıklarımız için özür dilemeliyiz.

Dürüst olmak gerekirse, Dünya Kupası için sahip olduğumuz en büyük sorun buysa (stadyumlarda alkol satışı yasağını kastediyor), hemen imzalayacağım. Sizi temin ederim ki bu Dünya Kupası’nda alınan her karar ortak bir karardır. Konuşulur, tartışılır ve ortaklaşa ele alınır. Pek çok hayran bölgesi olacak. Alkol içebileceğiniz 200’den fazla yer. Bence günde üç saat içmezseniz de hayatta kalırsınız. Stadyumlarda biraya izin verilmeyen Fransa, İspanya ve İskoçya’da da aynı kurallar var.

Birini eleştirmeniz gerekiyorsa oyunculara, teknik direktörlere baskı yapmayın. Eleştirmek istiyorsanız beni çarmıha gerebilirsiniz. Bunun için buradayım. Kimseyi eleştirmeyin, Katar’ı eleştirmeyin. Bırakın insanlar bu Dünya Kupası’nın tadını çıkarsın.

Sendika.Org, The Guardian

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

HÜLYA KOÇYİĞİT’İN BU HAFTAKİ KONUĞU DERYA ALABORA OLDU

Druck&Medien Awards 2022