in ,

‘Din, iman, Sakarya’ diyerek Rojava’ya saldırıyorlar

HDP’li Faruk Gergerlioğlu

“Din, iman, Sakarya” denilerek, Kürtlerin başına bombalar yağdırıldığını belirten HDP’li Faruk Gergerlioğlu, “İstiklal’de bir bomba patladı, Kürtlerin başına bin bomba yağdı. Biz bu filmi biliyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonu İslam Masası, Mûş’ta halkla buluştu. Bir düğün salonunda gerçekleşen buluşmaya, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İlahiyatçı Prof. Dr. Nurettin Turgay ve din insanı Erhan Çakmak, HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Eğitim Sen Mûş Şubesi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile HDP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
Halk buluşmasında ilk önce konuşan komisyon üyesi Diba Keskin, Kürtçe yaptığı konuşmasında İslam Masası hakkında bilgi verdi.
‘ADALET EVDE BAŞLAR’
Kuran-ı Kerim’de adalete ilişkin yer alan ayetler hakkında bilgi veren din insanı Erhan Çakmak, “Kuran ayetlerini yerine getiriyoruz, zalimlerden korkmuyoruz. Zalimler istediği kadar kılıçlarını kafamızın üzerinde sallandırsın korkmayacağız. Adalet için insanların mücadele etmesi gerekiyor. Evlerimizden başlayan adalet topluma yayılır” dedi.
‘ALLAH ADALETİ ÖĞÜTLÜYOR’
Çakmak’ın ardından konuşan Prof. Dr. Nurettin Turgay da, Müslümanların Kuran-ı Kerim’in ayetlerini okuduğunu ancak çoğunun bu ayetleri anlamadığını söyledi. Turgay, “Allah size ahlakı, adaleti öğütlüyor. Kuran’ın özeti budur. Adaletin olmadığı yerde İslam’da, Kuran’da olmaz. Allah herkese hak, hukuku ve adaleti emrediyor. Bütün peygamberler adaleti sağlamak için mücadele etti. Ne Kürt çocuğu ne Türk çocuğu öldürülsün. Kuran’da ‘insanları öldürmeyin’ der. Gelin insanların öldürülmemesi için birlikte mücadele edelim” diye belirtti.
‘MASKELERİNİ İNDİRECEĞİZ’
Daha sonra konuşan HDP’li vekil Faruk Gergerlioğlu ise şunları belirtti: “HDP olarak bir çalışma başlattık, İslam’da Adalet, Barış ve Emek’i ortaya çıkarmak için uğraşıyoruz. Bunların maskelerini indireceğiz. İslam’ı anlatıyoruz fakat bundan rahatsız olanlar var. Muş Valiliği bu buluşmanın duyurulmasına engel olmak için çalışıyor. Valinin derdi nedir? Herhalde AKP Muş Milletvekili adayı olmayı umuyor ama şimdiden söyleyeyim biz buradaki 3 vekilliği de alacağız.”
‘BİR FİLM ÇEVRİLİYOR’
Türkiye’nin, Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê başta olmak üzere birçok kentine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarına değinen Gergerlioğlu, “’Din, iman, Sakarya’ diyerek Kürtlerin başına bombalar yağdırıyorlar. İstiklal’de bir bomba patladı, Kürtlerin başına bin bomba yağdı. Herkes olayla Kürtlerin ilgisi olmadığını biliyor. Zaten ifadelerde de diyorlar ama bir film çevriliyor. Biz bu filmi biliyoruz. Daha öncede Gar Katliamı’nı biliyoruz. O zaman aklımızla dalga geçer gibi açıklama yapılıyor ve buna inanmamızı bekliyorlardı. Daha önce bu olayın ses kayıtları medyaya yansıdı, dönemin MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ‘Suriye’ye 4 adam gönderirim 8 füze sallarım’ demişti. Şimdi olan budur? İnsanların haksız yere ölmesine üzülüyoruz” diye belirtti.
AKP’nin “başörtüsü” ve “aile yapısının düzenlenmesi”ne yönelik Anayasa değişikliği çalışmaları ve referandum tartışmalarına da değinen Gergerlioğlu, “Başörtüyü istismar ediyorlar, dışarıda başörtü diyorlar ama zindanlarda başörtülü kadınlara çıplak arama dayatılıyor. İslam dünyasında aklı iptal ederek insanları kandırıyorlar” dedi.
Buluşma, halkın sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.
MA

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

DVV-Pokal Halbfinale: Berlin muss nach 5-Satz-Krimi zu den GRIZZLYS

“Sonbahar”