in ,

Ödüllü Yazar Joachim Frank Hamburg’da yeni öykülerini tanıttı

Edebiyat Etkinliği

Yazar Joachim Frank öykülerden oluşan yeni yapıtı "Farben in wechselndem Licht”- (Değişen Işıkta Renkler)’den birbirinden farklı öyküler okudu.

ALMANYALILAR- Hamburg yakınlarında Prisdorf-Pinneberg’de yaşayan edebiyatçı yazar Joachim Frank, dün Hamburg Yazarlar Birliği (Hamburger Autoren Vereinigung-HAV) ve AWO Hamburg işbirliğiyle düzenlenen bir etkinlikte son çıkan eserini tanıttı.

Planten und Blomen’da ki Teehaus’da gerçekleşen okuma akşamında Yazar Joachim Frank öykülerden oluşan yeni yapıtı „Farben in wechselndem Licht”- (Değişen Işıkta Renkler)den birbirinden farklı öyküler okudu. Eğlendiren, düşündüren, güldüren, sorgulayan ve şaşırtan öykülerinden örnekler okuyan yazar, günlük hayatın sıradan kesitlerinde ne kadar çok detayın olduğunu da biri diğerinden farklı anlatılarıyla sergiledi.

Yazar Joachim Frank öykülerden oluşan yeni yapıtı „Farben in wechselndem Licht”- (Değişen Işıkta Renkler)’den birbirinden farklı öyküler okudu.

Günümüz Alman Edebiyatında öykünün neredeyse unutulmaya yüz tuttuğu umutsuz ortamda Joachim Frank’ın 17 yıldır yazması ve öyküde kalmak istemesindeki bu ısrarı oldukça şaşırtıcı. Dergilerde, gazetelerde, antolojilerde ve bunların yanı sıra yayınlanmış birçok öykü kitabı olan yazar, otobiyografik olaylardan, görüp gözlemlediklerinin üzerinde bıraktığı izlenimlerden ve elbette kendi kurgu dünyasından eserlerini meydana getiriyor.

Yazar Joachim Frank’ın bugüne kadar yayınlanan dergiler ve antolojiler dışındaki diğer başlıca eserleri: Variationen des Glücks-Mutluluk çeşitlemeleri (Öykü), Momente wie diese-Bu gibi anlar (Öykü), Weihnachtsgeheimnisse-Noel Sırları (Öykü), Fixsterne-Sabit yıldızlar (Roman), Botswana (Seyahat Öyküleri), Kapverden(Seyahat Öyküleri), Ecuador (Seyahat Öyküleri), Ägypten (Seyahat Öyküleri).

Okuma örneklerinden sonra Yazar Frank dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. Alışkanlanmanın hemen her yazarın hoşuna gideceğini iddia ederek, günlük hayattaki sayısız detaydan, bir yerlere kayıtları yapılmaksızın unutup kaybolduklarını, kendince önemli gördüğü ve kaybolup unutulmasını istemediği anları kayıt altına alması gerektiğinden bahsetti.

Hamburg Yazarlar Birliği (Hamburger Autoren Vereinigung-HAV) Başkanı Sabine Witt

Hamburg Yazarlar Birliği (Hamburger Autoren Vereinigung-HAV) Başkanı Sabine Witt etkinliğin açılış ve kapanış konuşmalarını yapıp Teehaus hakkında kısa bilgiler verdi. Etkinliğin gerçekleştiği Planten und Blomen’de ki Teehaus’da bu yılın 5 Temmuz’undan bu yana her ayın ilk salı akşamı düzenli olarak edebiyat etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Düz yazının yanı sıra şiirler, çeviriler, kurgu ve kurgu dışı yapıtlardan yazarları örnekler sunuyorlar.

05.10.2022

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

ÇOCUKLARDA SONBAHAR ALERJİSİNE KARŞI 7 ETKİLİ ÖNLEM!

Notfallmaßnahmen zur Dämpfung der Strompreise