in , , ,

Mobil cihazlar için uzun süredir beklenen tek tip şarj cihazı 2024’te geliyor

Tüm cep telefonları ve tabletler için tek bir şarj cihazı – çevre ve tüketici dostu

Avrupa Parlamentosu yolu açtı: Yakında AB'deki tüketiciler elektronik cihazları için tek tip bir şarj cihazı kullanabilecekler.

2024 yılı sonuna kadar AB’de satılan tüm cep telefonları, tabletler ve kameralarda USB-C şarj portu bulunacak. 2026 baharından itibaren bu durum dizüstü bilgisayarlar için de geçerli olacak. Salı günü, ilgili yeni yönetmelikler genel kurul tarafından 602’ye karşı 13 oyla ve 8 çekimser oyla kabul edildi. Bunlar, AB’nin e-atıkları azaltmaya ve tüketicilerin daha sürdürülebilir tüketim yapmalarını sağlamaya yönelik daha geniş kapsamlı çabalarının bir parçası.

Yeni düzenlemeler yürürlüğe girdiğinde, her yeni mobil cihaz aldığınızda yeni bir şarj cihazına ihtiyacınız olmayacak. Sonuçta, çok çeşitli küçük ve orta ölçekli taşınabilir elektronik cihazlar için tek bir şarj cihazı yeterli olacak.

Tüm üreticiler yeni cep telefonlarını, tabletlerini, dijital kameralarını, kulaklıklarını ve kulaklık setlerini, taşınabilir video oyun konsollarını ve hoparlörlerini, e-okuyucularını, klavyelerini, farelerini, taşınabilir navigasyon sistemlerini, kulaklıklarını ve dizüstü bilgisayarlarını USB-C bağlantı noktasına sahip bir kabloyla şarj edilebilen 100 watt’a kadar güç çıkışıyla donatmak zorundadır.

Hızlı şarj edilebilen tüm cihazlar gelecekte aynı şarj hızına sahip olacak, böylece cihazlar uyumlu herhangi bir şarj cihazıyla aynı hızda şarj edilebilecek. Kablosuz şarj yaygınlaştıkça, tüketiciler ve çevre açısından olumsuz sonuçlardan kaçınmak için Komisyon 2024 yılı sonuna kadar birlikte çalışabilirlik gerekliliklerini uyumlaştırmalıdır. Bu aynı zamanda tüketicilerin gelecekte tek bir teknolojiye veya üreticiye bağlı kalmamasını sağlayacaktır.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Rückgang der Urlaubsreisen für Einzelpersonen

33 Schutzsuchende vor Kanarischen Inseln gestorben