in ,

Deutsche Bahn antiziganizme karşı net bir sinyal gönderdi

DB, Uluslararası Holokost Anma İttifakı’nın antiziganizm çalışma tanımını benimsedi

Çelenk koyma töreninde: DB CEO'su Dr. Richard Lutz ve Alman Sinti ve Roman Merkez Konseyi Başkanı Romani Rose (Foto: DB AG/Dominic Dupont)

Deutsche Bahn (DB) antiziganizme karşı net bir sinyal gönderdi. Alman Sinti ve Romanlar Merkez Konseyi Başkanı Romani Rose ve Dışişleri Bakanlığı Holokost Anma ve Sinti ve Romanlar Uluslararası İlişkiler Özel Temsilcisi Dr. Robert Klinke’nin huzurunda DB CEO’su Dr. Richard Lutz, Uluslararası Holokost Anma İttifakı’nın (IHRA) antiziganizm çalışma tanımını kabul etti. Etkinlik öncesinde DB, Merkez Konsey Başkanı’nın huzurunda Nasyonal Sosyalizm döneminde katledilen Avrupalı Sinti ve Romanlar anıtına çelenk bırakarak bu azınlığın yaklaşık 500.000 kurbanını andı.

Çalışma tanımının kabul edilmesiyle DB, Mayıs 2022’de Romani Rose ve Federal Hükümetin Antiziganizmden Sorumlu Komiseri Dr. Mehmet Daimagüler ile yapılan yapıcı görüşmeyi takip ediyor. Bu karar, Ukrayna’dan gelen ve Roman azınlığa mensup olan mültecilere yönelik ayrımcılık vakalarının bildirilmesinin ardından alınmıştı.

İHRA Antiziganizm Çalışma Tanımı iki yıl önce 34 İHRA üye ülkesi tarafından kabul edilmiştir. Almanya, 2021 yılında tanımı ulusal düzeyde kabul eden ilk ülke olmuştu. Antiziganizmin Çalışma Tanımı, ırkçılığın özel bir biçimi olan antiziganizm olgusunu tanımlamak ve böylece buna kararlı bir şekilde karşı koyabilmek için önemli bir araçtır.

İHRA’nın antiziganizmle ilgili çalışma tanımının kabul edilmesi vesilesiyle DB, Berlin Şehri-S-Bahn’ın (S 21) planlanması ve inşasında, Nasyonal Sosyalizm döneminde katledilen Avrupa’nın Sinti ve Romanlarının anısına azami koruma sağlanacağının ve böylece bu alanın tüm toplum için öneminin dikkate alınacağının altını çizdi.

Foto: DB AG/Dominic Dupont

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Bekannter US-Schauspieler unterstützt Putin

Sedat Peker Telefonat von Süleyman Soylu mit dem Generalstaatsanwalt