in ,

Almanların yüzde 62’si daha iyi hava kalitesi için daha kararlı adımlar atılmasını istiyor

Eurobarometer anketi

Almanların yüzde 62'si Avrupa hava kalitesi standartlarının güçlendirilmesi gerektiğine inanırken, Avrupa ortalaması da katılımcıların yüzde 67'si ile bu görüşü paylaşıyor.

Avrupa Komisyonu tarafından dün yapılan basın açıklamasında Avrupa’daki hava kalitesine ilişkin bir Eurobarometre anketine göre, Almanların yüzde 62’si Avrupa hava kalitesi standartlarının güçlendirilmesi gerektiğine inanırken, Avrupa ortalaması da katılımcıların yüzde 67’si ile bu görüşü paylaşıyor. Anket, Avrupalıların hava kirliliğinin sağlık ve çevre üzerindeki etkileri konusunda endişeli olduğunu göstermektedir. Çoğunluk ayrıca endüstri, kamu yetkilileri ve işverenlerin hava kalitesini iyileştirmek için daha fazlasını yapması gerektiğine inanmaktadır. Hava kalitesinin iyileştirilmesine yönelik uluslararası ya da Avrupalı bir yaklaşımdan yana oldukları açık.

Avrupa Komisyonu’nun Çevre, Denizcilik ve Balıkçılıktan sorumlu Üyesi Virginijus Sinkevičius şunları söyledi: „Vatandaşlar bize temiz hava solumak istediklerini söylüyorlar. Şehirlerde yaşayan astım hastaları ve sanayi tesislerinin yakınında yaşayan insanlar endişe duyuyor ve harekete geçilmesini talep ediyor. Komisyon, Avrupa hava kalitesi standartlarının güçlendirilmesine yönelik iddialı bir teklifle önümüzü açacaktır.“

Avrupalıların ve Avrupalıların yüzde 47’si son on yılda ülkelerinde hava kalitesinin kötüleştiğini düşünüyor. Almanya’da ise yüzde 31’lik bir kesim hava kalitesinin kötüleştiğine inanıyor. Ancak Almanya’da yüzde 81’lik bir kesim hava kirliliğinin çok ciddi bir sorun olduğuna inanırken, Avrupa ortalaması yüzde 89 ile bu görüşü paylaşıyor.

Avrupa genelinde katılımcıların çoğunluğu (yüzde 60, +6 yüzde puanı) ülkelerindeki hava kalitesi sorunları hakkında yeterince bilgi sahibi olmadıklarını düşünürken, Almanların yüzde 58’i yeterince bilgi sahibi olmadıklarını belirtiyor.

Foto: EU-Kommission

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

9-Milliarden-Dollar-Schlag für Chinas Reichste

20. Internationales Filmmor Frauenfilmfestival trifft das Publikum