in , ,

Zorunlu din dersleri seçmeli hale getirilmelidir!

Adana Alevi Platformu

Yeni eğitim öğretim yılına dair açıklama yapan Adana Alevi Platformu, zorunlu din derslerinin seçmeli hale getirilmesi ve müfredatın tüm  inançlara göre düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Yeni eğitim öğretim yılına dair açıklama yapan Adana Alevi Platformu, zorunlu din derslerinin seçmeli hale getirilmesi ve müfredatın tüm  inançlara göre düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Adana Alevi Platformu, 2022-2023 eğitim öğretim yılı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Platform Dönem Sözcüsü/ Sivas Serinyayla Sosyal, Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Sıtkı Keskin tarafından okunan basın açıklamasında, eğitim sisteminde yaşanan sıkıntılara dikkat çekildi.

Okullarda verilen din derslerinin zorunlu olmaya devam etmesinin, Alevileri ve bu dersi almak istemeyen velileri incittiğini vurgulayan Keskin, “Dolayısı ile derhal zorunlu din dersleri seçmeli hale gelmelidir ve müfredat tüm inançlara göre düzenlenmelidir. Ayrıca daha önceki senelerde yaşadığımız bazı ırkçı, mezhepçi, ayrımcı anlayışlı din kültürü öğretmenlerinin Alevi öğrencilerine parmak kaldırtıp ‘Sizler namaz kılmaz oruç tutmazsınız, siz Alevisiniz’ gibi ithamlarla karşılaşmak istemiyoruz” dedi.

“MÜFREDAT DEĞİŞTİRİLMELİ”

Sıtkı Keskin, Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Çerkez’i ve diğer etnik kökenli tüm yurttaşların ana dilde, parasız eğitim-öğretim görmesi için gerekli çalışmalar yapılması ve okullarda özgürlükçü bir eğitim-öğretim verilmesi çağrısında bulunarak, şunları dile getirdi:

“Hiçbir dönemde tam anlamı ile laik olmamış olan sistem son yıllarda laikliğin kırıntılarını bile ortadan kaldırmıştır. Eğitim sistemi tam anlamı ile Türk-İslam sentezine, erkek egemen anlayışına uygun, tekçi eğitim verilmektedir. Ders kitaplarındaki nefret söylemleri acilen ayıklanmalıdır. Eğitimin her kademesinde, barış, sevgi, vicdan, empati, saygı, çevre, ekoloji gibi değerler ayrı birer ders olarak okutulmalıdır. Ülkemizde yaşayan hiçbir çocuk; dilinden, inancından, milliyetinden, memleketinden ve cinsiyetinden dolayı horlanmamalı ve herhangi bir ayrımcılığa tabi tutulmamalıdır. Parasız, çağdaş, laik, demokratik, bilimsel anadilinde eğitim verilmelidir ve derhal müfredatlar değiştirilmelidir.”

PİRHA/ADANA

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Eğitim 4.0: Öğrenmek artık çok daha kolay

Mevsim Değişimlerinin Psikolojimize Etkisi!