in , ,

Hamburg’da genç ağaçlar kuraklık ve sıcaklık nedeniyle kurumak üzereler

Hamburg Üniversitesi

Hamburg Üniversitesi'nden bir ekip, 17 yeni ağaç alanında toprak suyunun mevcudiyetini bilimsel olarak inceledi. Sonuç: Tüm ağaçlar, ömürlerini kısaltabilecek su eksikliğinden mağdur olmuş vaziyetteler.

Hamburg’da yaklaşık 250.000 sokak ağacı bulunmakta. Her yıl birçoğu kesiliyor ve yenileri dikiliyor. Hamburg Üniversitesi’nden bir ekip, 17 yeni ağaç alanında toprak suyunun mevcudiyetini bilimsel olarak inceledi. Sonuç: Tüm ağaçlar, ömürlerini kısaltabilecek su eksikliğinden mağdur olmuş vaziyetteler.

Hamburg Üniversitesi Yeryüzü Sistemi Araştırma ve Sürdürülebilirlik Merkezi’nde (CEN) toprak bilimci olan Alexander Schütt, şehir genelinde 17 genç ağaç diktikten sonra toprak su dengesinin dinamiklerini izlemek için bir ekiple birlikte çalıştı ve her durumda kök bölgesinin farklı alanlarına birkaç sensör gömdü.

Doktora öğrencisi 2016’dan 2019’a kadar topraktaki su mevcudiyetine ilişkin veriler topladı ve bunları meteorolojik ve sahaya özgü verilerle karşılaştırdı. Sonuçlar şimdi „Urban Forestry and Urban Greening“ dergisinde yayınlandı ve şunu göstermekte: Su eksikliği, kök bölgesi boyunca ve çalışılan tüm alanlarda kritik seviyelere ulaştı. 2018 ve 2019’da, üç ila beş ay boyunca bile.

Analiz, su mevcudiyeti için üç faktörün belirleyici olduğunu gösteriyor: On günden fazla süren uzun süreli yağış, ağaçların yaşı ve toprağın sıcaklığı, bu ve diğer faktörlere dayanarak, ağaçlar için su sıkıntısı hesaplanabilir ve veriye dayalı bir model ile gelecekte tahmin edilebilir.

İklim değişikliği ilerledikçe su sıkıntısı da artmaya devam edecek. Özellikle yollar boyunca yeniden dikilen genç kentsel ağaçlar büyük stres yaşamakta, gelişimlerinde durgunluk yaşamakta ve büyümemekte oldukları bugün zaten biliniyor. Ağaçlar genellikle 30 yaşına gelmeden ölür, ancak 150 yıldan fazla yaşayabilirler.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

„Öğretmene şiddet geleceğimizi yok etmektir!“

“VICTORIA’S SECRET: ANGELS AND DEMONS”