in , ,

Erasmus+’ın 35 yılı

Bir Avrupa başarı öyküsü

Almanya'da, merkezi Bonn'da bulunan dört Ulusal Ajans Erasmus+ programını uyguluyor: Gençlik sektöründen "Avrupa için GENÇLİK" Ulusal Ajansı, okul sektöründen Federal Almanya Cumhuriyeti Eyaletleri Eğitim ve Kültür İşleri Bakanları Daimi Konferansı Sekretaryası Pedagojik Değişim Servisi (PAD) bünyesindeki Ulusal Ajans, yükseköğretimden DAAD bünyesindeki AB-Üniversite İşbirliği Ulusal Ajansı ve mesleki ve yetişkin eğitiminden Federal Mesleki Eğitim ve Öğretim Enstitüsü bünyesindeki "Avrupa için Eğitim" Ulusal Ajansı sorumludur.

AB Komisyonu Erasmus+ eğitim programının 35. yıldönümünü kutluyor. 1987’den bu yana, yaklaşık 1 milyonu yüksek öğrenim gören Alman olmak üzere 13 milyon kişinin uluslararası konaklamasına destek oldu. Komisyon Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas ve Eğitimden Sorumlu Komisyon Üyesi Mariya Gabriel yıldönümünü, 35 mevcut ve eski Erasmus+ katılımcısı ve programın kurucu ekibinin temsilcileriyle kişisel deneyimlerini paylaşarak ve AB’nin eğitim, öğretim, gençlik ve spora yönelik amiral gemisi programının başarılarını ve karşılaştığı zorlukları tartışarak kutladı. 2021-2027 dönemi için Erasmus+’ın tahmini bütçesi 26.2 milyar Avro olup, bu rakam bir önceki programın (2014-2020) neredeyse iki katıdır. Ayrıca AB’nin Dış İşbirliği Aracından sağlanan yaklaşık 2.2 milyar Avro ile tamamlanıyor.

Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten sorumlu Komisyon Üyesi Mariya Gabriel şunları söyledi: „Rakamlar ortada: Bugüne kadar yaklaşık 13 milyon katılımcı yurtdışında öğrenim görme, çalışma ya da eğitim alma imkanı buldu. Her yıl 600.000’den fazla Avrupalı Erasmus+’ın sunduğu fırsatlardan yararlanıyor. Ve sonrasında hepsi bize aynı şeyi söylüyor: Programın hayatlarını değiştirdiğini. Erasmus+, kurulduğu 1987 yılından bu yana, sınırların ötesinde bağlantı kuran, eğitimli ve ilgili yeni Avrupalı nesiller üretmiştir. Ve bu gerçekten kutlama için bir sebep.“

2021-2027 dönemi için Erasmus+’ın tahmini bütçesi 26.2 milyar Avro olup, bu rakam bir önceki programın (2014-2020) neredeyse iki katıdır ve ayrıca AB’nin Dış İşbirliği Aracından sağlanan yaklaşık 2.2 milyar Avro ile tamamlanmakta.

Erasmus+ hareketlilik ve işbirliği projeleri çevresel ve dijital dönüşümü desteklerken, aktif vatandaşlığın ve demokratik hayata daha fazla katılımın teşvik edilmesine yardımcı oluyor. Kapsayıcılık, daha fazla insanın ulusötesi projelerde yer almasını ve öğrenmesini sağlamanın yanı sıra daha az imkâna sahip daha fazla insana ulaşmak için programın temel önceliği olmaya devam ediyor.

Foto: EU-Kommission

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Fruchtsaftindustrie strebt Exporte von über 1 Milliarde Dollar an

5 Regeln, die bei der Herstellung von Winterkonserven zu beachten sind