in , ,

Demiryolu Günü: Milyonlarca demiryolu hayranı için bir şölen

16 ve 17 Eylül tarihlerinde Almanya’da „Demiryolu Günü“ kutlanıyor

Ülke çapında 250'den fazla etkinlik gerçekleştirilecek

Deutsche Bahn, „Demiryolu Günü“nde Hamburg’dan Münih’e ve Dortmund’dan Leipzig’e kadar neredeyse tüm federal eyaletlerde ve büyük şehirlerde yaklaşık 80 etkinlikle temsil edilecek. Program, yeniden tasarlanan engelsiz ana istasyonun törenle açılacağı Würzburg (Bavyera) gibi büyük istasyon festivallerini de içeriyor.

Bu yıl ilk kez federal hükümet, eyaletler, belediyeler, şirketler ve dernekler, daha fazla insanı demiryolu ile seyahat etmeye teşvik etmek için ortaklaşa „Demiryolu Günü“ ilan ediyorlar.

„Demiryolu Günü“ 15 Eylül’de saat 19:00’da Nürnberg’deki DB Müzesi’nin 2 numaralı araç salonunda açılacak. Ziyaretçiler, 17 Eylül’de Almanya’nın ilk buharlı lokomotifinin bir kopyası olan efsanevi „Adler „e binerek demiryolu tarihini yerinde yaşayabilirler.

Federal Dijital İşler ve Ulaştırma Bakanlığı, DB, diğer demiryolu şirketleri, ulaştırma dernekleri ve STK’lar, dernekler, cemiyetler ve diğer kurumlar 16 ve 17 Eylül tarihlerinde „Demiryolu Günü“ için ortak bir kararlılık sergilemektedir. Etkinlik „Allianz pro Schiene“ tarafından koordine ediliyor.

Grafik: DB

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Unimog präsentiert zur GaLaBau

Kürtçe müzik paylaşımına hapis cezası