in ,

Dancing Pina

Sinema

Florian Heinzen-Ziob'un yönettiği belgesel, Dresden ve Senegal'deki iki dans grubuna, Bausch'un iki eserinin yeniden canlandırılması sırasında, kumpanyasının eski dansçılarının rehberliğinde eşlik ediyor.

Pina Bausch koreografileriyle modern dansta devrim yarattı. Florian Heinzen-Ziob’un yönettiği belgesel, Dresden ve Senegal’deki iki dans grubuna, Bausch’un iki eserinin yeniden canlandırılması sırasında, kumpanyasının eski dansçılarının rehberliğinde eşlik ediyor. Film, dansın büyüsünü ve ünlü koreografilerin benzersizliğini ilham veren ve sarhoş eden bir hafiflikle aktarıyor.

İlgili dans gruplarının Pina Bausch’un eski dansçıları tarafından eğitilmesiyle, çalışmaları bugün hala pek çok insana ilham veren ve heyecanlandıran ünlü koreografla çok özel bir yakınlık kuruluyor. Performansların geliştirilmesi sırasında, Pina Bausch’a, tekniğine, koreografileri için motivasyonuna, gücüne ve ateş gibi parlayan enerjisine bakmak için eski VHS kayıtları tekrar tekrar kullanılıyor.

Genç dansçıların Bausch’un yönergelerini nasıl benimsediklerini ve performansları için kendi kişisel yorumlarını nasıl bulduklarını görmek büyüleyici. Bu sayede seyirci, Pina Bausch ve genel olarak fiziksel gücü çok yüksek olan modern dans hakkında çok şey öğreniyor. Heinzen-Ziob ve ekibi her zaman dansçılara çok yakın olduklarından ve Enno Endlicher’in kamerası hareketleri büyük bir sezgiyle ve harika bir ışıkla destekleyerek takip ettiğinden, filme alınan provalar yüksek bir duygusallık ve dramaturjik bir iplik geliştiriyor. Bu, Semper Opera Binası’nda ve Senegal’de bir plajda iki sansasyonel performansın sanatsal doruk noktasıyla sonuçlanır. DANCING PINA, Pina Bausch’a saygı duruşunda bulunuyor ve dansın evrensel gücünü görünür kılıyor.

Foto: FBW

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Die Film- und Theaterschauspieler Orçun Kaptan und Damla Cercisoğlu haben geheiratet

Uraufführung von ‚Die Erde wandelt sich‘ / „Dünya Yerinden Oynar“