in ,

„Çiftliklerde eşitlik geliştirilmeli“

Federal Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir

Federal Bakan Özdemir, kırsal kesim kadınları çalışmasının sunulacağı konferansın açılışını yaptı

Federal Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir önceki gün Kırsalda Kadın Çalışmasının kapanış konferansının açılışını yaptı. Federal Kırsal Kalkınma Programı kapsamında Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından finanse edilen bu çalışma, tarımda çalışan kadınların yaşam ve çalışma koşullarına ilişkin Almanya çapında yapılan ilk araştırmadır.

Thünen İşletme Enstitüsü ve Göttingen Üniversitesi’nden uzmanlar, araştırma için 7.000’den fazla kadınla internet üzerinden anket yaptı ve 70’ten fazla görüşme gerçekleştirdi ve bu çalışmalar Alman Köylü Kadınlar Derneği tarafından desteklendi.

Anket sonuçları, kadınların çiftliklerde çeşitli görevler üstlendiğini gösteriyor: Ankete katılan kadınların yüzde 83’ü çiftlikte, yüzde 52’si ise ilgili ikincil işlerde (örneğin doğrudan pazarlama, turizm hizmetlerinde) çalışıyor. Neredeyse yüzde 40’ı çiftlik dışında çalışıyor. Ankete katılan kadınların neredeyse tamamı (yüzde 83) aynı zamanda hane içinde de aktiftir. Dahası, kadınlar çiftliklerde çoğunlukla ortak sorumluluk üstlenmektedir: yüzde 72’si stratejik iş kararlarına dahil olduklarını, yüzde 62’si defter tutma, finans ve ofis işlerinden sorumlu olduklarını belirtmiştir.

Federal Bakan Özdemir araştırmanın sonuçlarıyla ilgili olarak: „Bu araştırma sayesinde nihayet tarımdaki kadınların yaşam ve çalışma gerçekliği hakkında gerçek ve güvenilir bir bilgiye sahip olduk. Ve en önemlisi, bu yaşam ve çalışma gerçekliğini nasıl iyileştirebileceğimize dair net eylem önerilerimiz var. Çalışma, örneğin kadınların çiftlikteki başarıları konusunda ilerleme kaydedildiğini gösterse bile, bulguları çiftliklerde eşitliğin gerçeğe dönüşmesi için hala önemli ölçüde eyleme ihtiyaç olduğu konusunda bizi uyarıyor. “

Foto: BMEL

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

34 Geflüchtete vor syrischer Küste ertrunken

„Der Krieg in der Ukraine ist unser Krieg“