in ,

BUND üyesi Myriam Rapior’a Alman Çevre Ödülü Onur Ödülü

Çevre ve tarıma olan bağlılık onurlandırıldı

BUNDjugend'in eski Federal İcra Kurulu Başkanı Myriam Rapior / Foto: © 2022 BUNDjugend Bundesverband 

BUNDjugend’in eski Federal İcra Kurulu Başkanı Myriam Rapior, Landjugend Federal İcra Kurulu’ndan Kathrin Muus ile birlikte Tarımın Geleceği Komisyonu (ZKL) çerçevesinde gösterdiği çabalardan dolayı 2022 Alman Çevre Ödülü Onur Ödülü’ne layık görüldü. 30 Ekim 2022 tarihinde Magdeburg’da Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından kendilerine 10.000 Avroluk onur ödülü takdim edilecek.

Tarım ve çevre koruma arasında yıllarca süren çatışmanın ardından, iki gençlik temsilcisi ortak çabaların mümkün ve başarılı olduğunu gösterdiler: Almanya’da sosyal-ekolojik ve aynı zamanda sürdürülebilir bir tarım ekonomisi vizyonları öne çıkmakta ve ZKL’ye damgasını vurmakta. Myriam Rapior ve Kathrin Muus’un bağlılıkları geçen yılın sonunda dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından da takdir edilmiş ve Merkel her ikisini ve ilgili yönetim kurulu arkadaşlarını bir görüşmeye davet etmişti. İki gençlik derneğini birlikte çalışmaya devam etmeleri konusunda teşvik etti.

BUNDjugend Federal Yürütme Kurulu, Myriam Rapior’un ZKL’deki rolünden gurur duyuyor. „Gerekli sosyal-ekolojik dönüşüm için birlikte çalışmak önemlidir. Tarım ve çevrenin korunması çok uzun zamandır birbirlerine karşı kullanılıyor. Birlikte ilgilendiğimiz şey, bugün ve gelecek nesiller için iyi bir yaşam ve sürdürülebilir tarımdır“ diyerek BUNDjugend federal yönetim kurulu yedek üyesi Julia Dade’e destek verdi. „Lobi çıkarları ve siyasetteki pek çok aktör geçtiğimiz on yıllarda hendekler çizerken, Myriam ve Kathrin köprüler inşa etti. Gençlerin nasıl rol model olabileceğini gösterdiler.“

Foto: © 2022 BUNDjugend Bundesverband

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Edebiyatçılar Grubu’ndan yine bir yenilik

II. Internationales Kammermusikfestival Istanbul