in ,

Bölgesel taşımacılıkta daha çevreci bir yol

DB Regio biyoyakıta güveniyor

Bölgesel taşımacılıkta daha çevreci hareket: 57 DB Regio treni artık Baden-Württemberg'de iklim dostu biyoyakıtla çalışıyor (Foto: DB AG / Adem Özdemir )

Deutsche Bahn (DB) ve Baden-Württemberg eyaleti, Aulendorfer Kreuz ve Donau-Ostalb ödül ağındaki 57 aracı derhal yürürlüğe girmek üzere iklim dostu biyoyakıtla demiryoluna gönderiyor. Sonuç olarak, devlet ve demiryolları güzergahlardaki CO2 emisyonlarının yaklaşık yüzde 90’ından tasarruf ediyor. DB bu amaçla Aulendorf’taki dolum istasyonunu dizelden biyoyakıta tamamen dönüştürdü. Baden-Württemberg Eyaleti Grup Temsilcisi Thorsten Krenz ve Baden-Württemberg Ulaştırma Bakanı Winfried Hermann bugün Aulendorf’ta ülke çapındaki ilk bölgesel trene yakıt ikmali yaptı. 2023 yılı sonuna kadar 1,3 milyon litre biyoyakıtın buraya akması hedefleniyor.

DB tarafından kullanılan biyoyakıt HVO (Hidrolize Bitkisel Yağ) biyolojik kalıntılar ve atık maddelerden oluşmakta ve palm yağı içermiyor. Bu nedenle gıda ve hayvan yemi üretimi ile rekabet söz konusu değil. Dizel trenler biyoyakıt için özel olarak dönüştürülmedi. Halen tamamen elektrikli olmayan güzergahlarda kullanılan tamamen işlevsel dizel trenler ve dizel lokomotifler bu nedenle zamanından önce atılmak zorunda kalmayıp, hizmet ömürlerinin sonuna kadar çok daha iklim dostu bir şekilde seyahat edebilirler. Bu, kaynak tasarrufu sağlar ve sürdürülebilirliğe hizmet eder. Dizelden HVO’ya dönüştürülen Aulendorf’taki demiryolu dolum istasyonu, ayrım yapılmaksızın diğer demiryolu şirketleri tarafından da kullanılabiliyor.

Foto: DB AG / Adem Özdemir

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

BMUV çevre teknolojilerinin dünya çapında yaygınlaştırılmasını destekliyor

Bosporus Cup in Istanbul zum 21. Mal