in , ,

Bayer şirkette mesleki eğitimi güçlendiriyor

2022 eğitim yılı başlıyor

Bayer, dezavantajlı gençlere yardım etme konusundaki geleneksel taahhüdünü bu eğitim yılında da sürdürüyor. Başlangıç destek programı kapsamında toplam 61 genç, şirketin Aşağı Ren'deki tesislerinde bir yıl boyunca yoğun bir şekilde endüstriyel-teknik bir meslekte çıraklık eğitimine hazırlanıyor.

Bayer bu yıl da yüksek düzeyde eğitim veriyor ve Grup içinde ikili mesleki eğitim organizasyonunu güçlendiriyor. Almanya genelinde toplam 391 genç (önceki yıl: 413) bu yıl yaşam bilimleri şirketinde kariyerlerine başlıyor. Bir önceki yıla kıyasla yaşanan hafif düşüş, Bayer’in Rhineland Eğitim Girişimi’nden (AIR) çekildiğini açıklamasından kaynaklanıyor. Öte yandan, temel sanayi mesleklerindeki stajyer sayısı, başvuru sayısındaki düşüşe rağmen sabit kaldı.

Bayer AG Çalışma Direktörü Sarena Lin, yeni eğitim yılının başlangıcında yaptığı açıklamada, „Yüksek düzeyde ikili mesleki eğitim, yaklaşan kalifiye eleman açığına karşı en iyi korumadır ve bu nedenle şirketin geleceğine yapılan sürdürülebilir bir yatırımdır“ dedi. Lin ayrıia „Bu nedenle Mart ayında Almanya’daki Bayer için Kurumsal Strateji’de Bayer’in mesleki eğitimini 2024 yılına kadar şirkete geri getirmeye karar verdik. Mesleki eğitimin kuruluşumuza yeniden entegre edilmesi, vasıflı işçiler için ikili mesleki eğitime yönelik açık bir taahhüttür, kaliteyi ve uyum doğruluğunu artırır ve ayrıca tesislerde yeni işler yaratır,“ diye vurguladı.

Bu yılki 391 yeni meslek öğrencisi, kariyerlerine Bayer AG’nin Almanya genelindeki bölümleri, idari fonksiyonları ve iştiraklerinden birinde başlıyor. Sadece Wuppertal’deki şirket tesisinde 77 genç bugünlerde eğitimlerine başlıyor. Diğer önemli antrenman sahaları 72 kişiyle Leverkusen, 67 kişiyle Berlin, 57 kişiyle Bergkamen ve 32 kişiyle Dormagen’dir. Bayer’deki mesleki eğitimin mükemmel kalitesi yakın zamanda harici araştırma sonuçlarıyla da teyit edildi. Örneğin Temmuz ayında Bayer, F.A.Z. Enstitüsü tarafından en yüksek puanı alarak „2022 Eğitim Şampiyonu“ seçildi.

Foto: Bayer AG

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

G7 will eine Preisobergrenze für russisches Öl einführen

Avci: Wir befinden uns in einer Übergangsphase