in ,

Avrupa Adalet Divanı’nın veri saklama konusundaki kararı

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Federal İçişleri ve Yurt İşleri Bakanı Nancy Faeser / Foto: BIM / Peter Jülich

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Avrupa Adalet Divanı’nın veri saklama konusundaki kararına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

„Avrupa Adalet Divanı net bir anayasal çerçeve sunmaktadır. Mahkeme bunu yaparken, ulusal güvenliğin korunması ve ağır suçlarla mücadele için hangi verilerin saklanabileceğini de bir kez daha net bir şekilde ortaya koymuştur.

Avrupa Adalet Divanı açıkça karar verdi: Ciddi suçlarla mücadele edebilmek için IP adresleri saklanabilir. Buna ek olarak, AAD, havaalanları veya tren istasyonları gibi yerler ve suç oranının yüksek olduğu alanlar için hedefli depolama emirlerine izin vermektedir. Bunlar, Avrupa Adalet Divanı’nın ağır suçlarla mücadele ve iç güvenliğimizin korunması açısından çok önemli açıklamalarıdır.

Organize suçlar, aşırılık yanlısı ve terörist tehditler ve diğer ciddi suçlarla mücadelede tutarlı bir şekilde hareket edebilmek için bunun sağladığı yasal imkânları kullanmalıyız. Benim için bu ideolojik bir mesele değil. Eski tartışmalara girmek değil, pragmatik davranmak istiyorum. Koalisyon anlaşması bugünkü AAD kararıyla uyumludur ve bu nedenle bize izin verilen ve acilen gerekli olanları uygulama alanı sağlamaktadır.

Bu bağlamda, çocuklara yönelik cinsel şiddete karşı kararlı mücadele benim için özellikle önemlidir. 2021’de Almanya’da her gün ortalama 49 çocuğun cinsell şiddet mağduru olması şok edicidir. Çocukların korunması soruşturma makamlarımız için en önemli önceliktir. Hiçbir fail kendini kovuşturmaya karşı güvende hissetmemelidir. Failleri tespit edebilmemiz için verilerin saklanması kesinlikle gereklidir ve bugünkü karardan sonra buna izin verilebilir.“

Foto: BIM / Peter Jülich

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Entscheidung des Kassationsgerichtshofs über den Hochzeitsschmuck von Hadise

„Es ist Zeit zu handeln, lasst uns nicht reden, lasst uns arbeiten“