in ,

„Uzmanlar Konseyi iklimin korunmasında aciliyetin altını çiziyor – Acil iklim koruma programı Eylül ayında kabul edilmeli“

Habeck, Binalar ve Ulaşım için Acil Durum Programları Uzman Konseyi’nin değerlendirilmesi konusunda

Uzmanlar Konseyi, her iki acil durum programına ilişkin yaptığı açıklamada, iklim hedeflerine ulaşılması için harekete geçilmesinin aciliyetini vurguladı. Binalar sektörüyle ilgili olarak Uzmanlar Konseyi, acil durum programının binalar sektöründeki emisyonların azaltılmasına önemli bir katkı sağlayacağını teyit etti. Ancak aynı zamanda uzmanlar, hedeflere ulaşılması konusunda bazı belirsizlikler olduğunu ve bu nedenle bina sektöründe öngörülen tedbirlerin daha ayrıntılı olarak belirlenmesi ve hızlı ve iddialı uygulama için gerekli koşulların yaratılması gerektiğini vurguladılar. Diğer hususların yanı sıra, 2030 yılına kadar yeterli finansman sağlanmalı.

İklim Sorunları Uzman Konseyi (ERK), BMWK ve BMWSB tarafından 13.07.2022 tarihinde sunulan Binalar Acil Durum Programı ve BMDV tarafından sunulan Ulaştırma Acil Durum Programı hakkındaki inceleme raporunu perşembe günü yayınladı.

Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck: „İklim krizinin aciliyeti şimdiden etkilerini hissettirmeye başladı. Şimdi mümkün olduğunca çabuk cevaplara ihtiyacı var. Uzmanlar Konseyi bunun altını etkileyici bir şekilde çizmektedir. Eylül ayı sona ermeden önce acil iklim koruma programını kabul etmek bizim görevimizdir. Tüm sektörler katkıda bulunmalıdır, aksi takdirde iklim hedeflerine ulaşamayız. Mesele soyut rakamlar değil, özgürlük ve refah içinde bir yaşamın temelini korumaktır.

İklim Koruma Yasası’na göre ERK, bakanlıklar tarafından sunulan acil durum programlarını gözden geçirme ve değerlendirme görevine sahip. 13 Temmuz 2022 tarihinde, ulaştırma sektörü için Federal Ulaştırma Bakanlığı ve Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı ile inşaat sektörü için Federal İnşaat Bakanlığı acil durum programları sundu. Acil durum programlarının sunulması İklim Koruma Yasası kapsamında gerekliydi çünkü bu sektörler belirlenen yıllık emisyon seviyelerini aşmıştı. Örneğin, bina sektörü 2021 yılında İklim Koruma Yasasında belirtilen yıllık emisyon miktarını 2 milyon t CO2-eq. aşmıştı. Taşımacılık sektörü 2021 yılı için belirlenen yıllık emisyon miktarını 3 milyon t CO2-eq aştı.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Victor Faust, Kevin Johnson’a üstünlük sağladı

Der letzte Schliff der Schönheit Accessoires treffen Oleg Cassini Elegance