in ,

„İklim politikasındaki başarısızlık sorumsuzluktur“

Binalar ve ulaşım için acil durum programlarının uzman değerlendirmesi

"İklim Uzmanları Konseyi, ulaştırma ve inşaat sektörlerine kötü bir karne verdi. Ulaştırma Bakanı Volker Wissing iklim politikası konusunda sınıfta kalmıştır. Bu sorumsuzluktur."

Almanya Çevre ve Doğayı Koruma Birliği (BUND) Başkanı Olaf Bandt, İklim Değişikliği Uzman Konseyi tarafından binalar ve ulaştırma sektörlerine yönelik acil durum programlarının değerlendirilmesine ilişkin olarak şunları söyledi:

„İklim Uzmanları Konseyi, ulaştırma ve inşaat sektörlerine kötü bir karne verdi. Ulaştırma Bakanı Volker Wissing iklim politikası konusunda sınıfta kalmıştır. Bu sorumsuzluktur. İnşaat Bakanı Klara Geywitz ve İklim Bakanı Robert Habeck’in inşaat sektörüne yönelik acil durum programı, kararlılık yerine çekingenlikle karakterize edilmektedir. Federal Hükümet böylece kendi iklim koruma yasasının gerekliliklerini ihlal etmektedir. İklimle uyumlu olandan daha fazla sera gazı salınmasına ne kadar uzun süre izin verilirse, sonuçlar o kadar dramatik ve geri döndürülemez olacaktır. Ancak Federal Hükümet İklim Koruma Yasası’na gerçekten uyarsa, Almanya bu yaz bir kez daha açıkça ortaya çıkan iklimin aşırı ısınmasını önlemek için bir şeyler yapabilir. Bu, kaderleri bizim iklim koruma çabalarımıza bağlı olan diğer ülkeler için de özellikle önemlidir. Trafik ışıkları İklim Koruma Yasasını güçlendirmelidir. Kendini ‚İklim Koruma Şansölyesi‘ olarak atayan Olaf Scholz’un nihayet harekete geçmesinin ve hız sınırına karşı olduğu gibi blokajlardan vazgeçmesinin zamanı geldi.

Alman hükümeti şimdi 1,5 derece sınırının aşılmasını önlemek için tüm kararlılığıyla harekete geçmelidir. BUND, sera gazı emisyonlarının hızlı ve etkili bir şekilde azaltılması için acil bir önlem paketi talep etmektedir. Bu da şu anlama gelmektedir: iklime zarar veren sübvansiyonlara son verilmesi, hız sınırının acilen getirilmesi, mevcut yenileme yükümlülüklerinden muafiyetlere son verilmesi ve mevcut binalar için asgari verimlilik standartları. Bu durum sosyal dengesizliklere yol açmamalıdır. İşte bu yüzden iklim parasına ve enerji modernizasyon maliyetlerinin adil bir şekilde dağıtılmasına ihtiyacımız var.“

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Gemeinsame Erklärung der Musikverwertungsgesellschaften zur Verhaftung von Gülşen

Sie arbeiteten wie die Bienen und steigerten die Honigexporte um 76 Prozent