in ,

Heyecan verici kitap başlıklarıyla çocukları STEM konuları hakkında heveslendirin

Kitap

Okuma ipuçlarına ek olarak Stiftung Lesen, 29 Ağustos - 02 Eylül tarihleri arasında Instagram ve Facebook'ta STEM temalı bir hafta düzenleyerek vakfın STEM alanındaki çeşitli projelerini tanıtıyor.

Stiftung Lesen, 2022 yılında okulların açılması için STEM ( Science, Technology, Engineering, Mathematics ) konulu kitaplar öneriyor

Çocuklar meraklıdır, araştırmayı ve deney yapmayı severler. Peki, STEM konularında eğlenmelerini ve bu konulara ilgi duymalarını sağlamak için onları sınıf dışında nasıl heyecanlandırabilirsiniz? Doğal meraklarını karşılayan ve aynı zamanda teşvik edici dil fırsatları sunan uygun bir öğrenme ortamı yaratmak, çocukları STEM konularına yaklaşmaya motive etmeye yardımcı olabilir. Okuma Vakfı – Stiftung Lesen, okulun başlamasıyla aynı zamana denk gelen çeşitli bilim konularında bir dizi kitap öneriyor. Örneğin, yapay zeka, bilgisayarlar ve veri koruma çocuklar için hazırlanmış ve açıklanmıştır. Kitap başlıkları merak uyandırmayı, bakış açısını değiştirmeyi ve tartışmayı teşvik etmeyi ve hem çocukların hem de yetişkinlerin bilgilerini genişletmeyi amaçlamakta.

Stiftung Lesen Programlar Genel Müdürü Sabine Uehlein: „Çocukların okuma hevesini uyandırmak ve eğitim fırsatlarını geliştirmek istiyoruz. Çünkü sadece okuyabilenlerin daha sonra profesyonel başarı şansı vardır. Her beş çocuktan biri hala ilkokulu yeterli okuma becerisine sahip olmadan bitirmektedir. Bu, daha sonra telafi edilmesi zor bir açık. Bu nedenle, tüm çocuk ve gençlerin okuyabilmesi hedefimizdir. Öyküler, örneğin bilimsel olguları açıklamak, daha fazla deney yapmayı teşvik etmek ve çocukların dil ve okuma becerilerini geliştirmek için kullanılabilir. STEM konusundaki okuma önerilerimiz tam da bunu yapmayı ve çocukların bu konulara ilgisini uyandırmayı amaçlamaktadır.“

Okuma ipuçlarına ek olarak Stiftung Lesen, 29 Ağustos – 02 Eylül tarihleri arasında Instagram ve Facebook’ta STEM temalı bir hafta düzenleyerek vakfın STEM alanındaki çeşitli projelerini tanıtıyor. Ayrıca, çocukları bilimsel konular hakkında heyecanlandırmak için heyecan verici ipuçları ve etkinlik fikirleri sunulacak.

Foto: Stiftung Lesen

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Müdigkeit und Stress verfetten die Leber

Die digitalisierte Modeindustrie bietet Chancen für junge Menschen