in ,

Atasay’dan Roma döneminden günümüze Helenistik esinti

Keşf-i Mersin koleksiyonu

Atasay, kültürel mirası mücevherlerine yansıtmaya devam ediyor. 

İlhamını sanatın ve estetiğin harmanlandığı Helenistik ve Roma dönemi eserlerinden alan özel mücevherler, Atasay’ın ödüllü tasarım ekibinin dokunuşlarıyla Keşf-i Mersin koleksiyonunda hayat buldu. 

Moda Konsept Danışmanı ve Intercolor Uluslararası Renk Konseyi’nin Türkiye temsilcilerinden biri olan Özlem Süer, Arkeolog Mustafa Nezih Başgelen ve Atasay’ın ödüllü tasarım ekibi rotayı Mersin’e çevirdi. Atasay, Helenistik ve Roma döneminden günümüze uzanan ve Mersin’in kültürel mirasında çok önemli yeri olan eserlerin, usta tasarımcıların hayal gücüyle harmanlandığı özel bir koleksiyona imza attı. Bu özel koleksiyon, Mersin Arkeoloji Müzesi, Uzuncaburç, Soli Antik Kenti, Kız Kalesi, Mersin Deniz Müzesi, Narlıkuyu Mozaik Müzesi ve Kanlı Divane gibi kültürel unsurların hafızasını taşıyan mekanlardan esinlenilerek oluşturuldu.

Kent yaşamı içerisindeki tüm unsurlar bu eşsiz koleksiyon için mücevher tasarımcıları ve ustaların elinde ikonik bir ürüne dönüştü. Helenistik döneme ait pişmiş toprak ve yaşamsal desenlerden esinlenerek hazırlanan zarif madalyon ve kolyeler, Roma İmparatorluğu’nda kentleri birbirine bağlayan taş yollar ve levhalardan esinlenen modern tasarımlı küpeler, Helenistik dönemde kullanılan sikkeler ve bu dönemin mimarisinin sembolü kudretli sütunlar yaratıcılıkla buluşarak eşsiz parçalara dönüştürüldü. Yumuşak ve beyaz dokusuyla büyüleyen limon çiçeği koleksiyonun özel parçaları arasında yerini aldı.

Bu yılın pantone rengi very perinin yanı sıra sedef mine, mavi calsedon, yeşil mine, rosequartz kullanılarak oluşturulan zarif kolye ve küpeler doğanın özgün tasarımı deniz fosillerinden ilham alınarak tasarlandı. Mersin’in güneş kenti olarak anılmasından yola çıkılarak fuşya tonlarıyla tamamlanan güneş figürleriyle taçlandırıldı. Bahriyeli kıyafetlerindeki detaylar, çapa, deniz kabuğu, deniz yıldızı figürlü ürünler farklı mine renkleriyle tasarımlarda hayat buldu.

Estetiğin, güzelliğin ve yaratıcılığın esintilerini taşıyan bu özel parçalar güneş kadar parlak ışıltınıza eşlik edecek. Koleksiyonda Helenistik ve Roma dönemine ait izler taşıyan kolye, küpe, yüzük, bilekliliğin yanı sıra broş ve yaza özel sırt, bel takıları gibi tasarımlar yer alıyor.

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Zero Waste – Lieferdienst in München

Hochwertige Kleidung, faire Löhne