in , ,

Ariş Pırlanta’nın yurt içi ve yurt dışı büyüme atılımları devam ediyor

Firmalar

Türk mücevher sektörüne ‘ilk’lere imza atarak yön veren ve 116 yıllık deneyimiyle sektörün en köklü kuruluşlarından biri olan Ariş Pırlanta, 2022 ve 2023 yıllarında yurtiçi ve yurtdışı büyüme planları çerçevesinde çalışmalarına hız kattı.

Türk mücevher sektörüne ‘ilk’lere imza atarak yön veren ve 116 yıllık deneyimiyle sektörün en köklü kuruluşlarından biri olan Ariş Pırlanta, 2022 ve 2023 yıllarında yurtiçi ve yurtdışı büyüme planları çerçevesinde çalışmalarına hız kattı. Markanın bu çerçevedeki yatırımlarının büyük bölümünü yurtdışı yapılanma ile yurtiçinde bayi, satış noktası oluşturma – geliştirme, marka yatırımı ve dijital yatırımlar oluşturacak. Ariş metaverse için de 35 milyon TL’lik yatırım planlıyor.

Ariş Pırlanta 116 yıl önce hikayesinin başladığı Mardin’de Anadolu takı kültürünün en önemli miraslarından biri olan Habbe Koleksiyonu’nu, yeni tasarımlarını ve 2022- 2023 dönemine ait hedeflerini düzenlediği basın toplantısında paylaştı. Toplantı Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş ile Ariş Pırlanta Satış ve Pazarlama Direktörü Eda Güzeliş’in katılımıyla Mardin’de gerçekleştirildi.

Yıl sonu hedefi: 25 mağaza, 10 bayii ve 70 satış noktası

Ariş Pırlanta’nın yeni tasarımları ve Habbe Koleksiyonu hakkında bilgi veren Kerim Güzeliş, 116 yıllık deneyimlerinin yanı sıra sektöre de ilkleri kazandıran bir marka olarak öncülük ettiklerini söyledi. Bugüne kadar fark yaratan birçok koleksiyona imza attıklarını da aktaran Güzeliş şu bilgileri verdi:

“Yurtiçi ve yurtdışına yönelik hedeflerimiz çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurtiçinde 20 mağaza, 5 bayii,  70’e yakın satış noktamız bulunuyor. 2022 yıl sonu hedefimiz; iç piyasada dilediğimiz lokasyonlar olursa 25 mağaza, 10 bayii, 100 satış noktasına ulaşmak.  2020’de yurtiçinde, hedef illerimizden Mersin’de ve Kayseri’de birer mağaza açtık.  2021 yılında Sakarya’da, Aydın’da, Giresun’da ve İstanbul Viaport AVM’de olmak üzere franchise mağazalarımız aktif hale geldi. Önümüzdeki dönemde mağazalaşma çalışmalarımız çerçevesinde istediğimiz verimi alamadıklarımızı daha verimli lokasyonlara taşımaya devam edeceğiz.’’

Almanya ve Hong Kong’da faaliyetleri devam eden Ariş’in Almanya’da bir mağazası ve 20 satış noktası olduğunu aktaran Güzeliş, Hong Kong’da da ilk şirketlerini kurduklarını söyledi. Dünya pazarına Hong Kong’daki şirketleri üzerinden açılmayı planladıklarını belirten Güzeliş sonrasında ise İngiltere, Amerika, Hollanda, Avusturya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde mağazalarını hizmete geçireceklerini belirtti. Güzeliş sözlerini şöyle sürdürdü:

“2020 yılı itibariyle yurtdışında Kırgızistan’daki satış noktası ve Moğolistan’da yeni mağazasıyla hizmet vermeye başladık. Perakende mağazalarımızla yurtdışında büyümemizi sürdüreceğiz. Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, İsviçre, Romanya ve Arnavutluk’un da aralarında bulunduğu 15 ülkeye ihracat yapıyoruz. Ayrıca haziran 2022’de Irak’da yeni konsept mağazamızı açacağız. Moğolistan ve Türki Devletler ile de ön anlaşmalar yaptık. İhracat yaptığımız ülkelere yenilerini ekleyerek önümüzdeki yıl, 21 ülkeye ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. En büyük hedefimiz 2030 yılına kadar dünyaca bilinen bir marka olmak.”

Metaverse için 35 milyon TL yatırım planlıyor

Kerim Güzeliş sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Ariş Pırlanta’nın en önemli vizyonlarından biri olan “dünya markası olma” vizyonu kapsamında, yurtdışında yeni mağazalar açmaya hazırlanıyoruz. 2022-2023 yılında hem yurtiçi hem de yurtdışında açacağımız yeni mağazalarla büyümemize hız vereceğiz. Bu çerçevede yatırımlarımızın büyük bölümünü yurtdışı yapılanma ile yurtiçinde bayi, satış noktası oluşturma – geliştirme, marka yatırımı ve dijital yatırımlar oluşturacak.”

Son dönemin gündemdeki konularından Metaverse, NFT, Blockchain üzerinde çalıştıklarını da söyleyen Kerim Güzeliş, bununla ilgili bir ekip oluşturduklarını belirterek “Bünyemizdeki çalışma arkadaşlarımız ve danışmanlık aldığımız iş ortaklarımızla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Çok önemli projeler var gündemimizde. Bunlar için de önümüzdeki dönem yaklaşık 35 milyon TL’lik bir yatırım planlıyoruz” dedi.

100 Yıllık firma olarak tescil süreci başlatıldı

Yüz Yıllık Markalar Derneği’ne yapılan başvuru çerçevesinde Ariş markasının 100 yıllık bir marka olduğunun tescil süreci başlatıldı. Değerlendirme sonrası Ariş markası asırlık geçmişi ile resmi olarak tescillenerek Türkiye’de sayısı çok az olan bir kategoride yer alacak. 

E-ticaret ve dijitalleşmeye devam edeceğiz

Sektöründe 2003 yılında, ilk e-ticaret sitesini hayata geçirmiş bir marka olan Ariş’in online mağazası için dijital pazarlama çalışmalarına her zaman yatırım yaptıklarını aktaran Kerim Güzeliş, pandemi süreci ile birlikte bu alandaki çalışmalarına daha da ağırlık verdiklerini ifade etti. Güzeliş şöyle konuştu:

“Özellikle kapanma dönemlerinde tüketiciyle online mağazamız aracılığıyla buluşmaya devam ettik.  Fiziki mağazalarımız açıldıktan sonra mağazalarımızda müşterilerimizle tekrar buluştuk. Tabii ki günümüz tüketici alışkanlıkları, gelişen teknoloji, değişen ve şekillenen koşullar çerçevesinde e-ticaret’e yönelik çalışmalarımız devam edecek.

Dünyamızın, insanlığın, çoğumuzun önemsemediğimiz kaynakların önemini kavradığımız, farkındalıklarımızın arttığı, içimize döndüğümüz ve keşfettiğimiz bir süreç yaşadık, yaşamaktayız. Dünyada dijital dönüşümün hızlandığı, ekonomik düzenin, şirketlerin, iş yapma modellerinin online dönüşüme hizmet edecek şekilde evrildiğini görüyoruz. Pandemi, yaşamlarımızda, çalışma hayatımızda kalıcı değişikliklere neden oldu. Tüketici davranışlarında ve iş süreçlerinde değişim trendlerini hızlandırdı. Dijitalleşme artarak devam edecek. Her şeyden önce buna yönelik çalışmaların devam etmesi hızlandırılması gerekiyor. Şirket olarak uzun yıllara dayanan deneyimimizi vizyoner bir bakış açısıyla harmanlayarak yenilikçi bir yaklaşımı esas almaktayız. Dolayısıyla geleceğe yönelik planlarımızda dijitalleşme, sürdürülebilirlik, verimlilik, çevre duyarlılığı gibi başlıklar ilk sıralarda yer alıyor.”

Ariş Pırlanta hakkında

Aşkla, sanatla, ustalıkla…

116 yıllık geçmişiyle mücevher sektörünün köklü ve öncü markası Ariş ustalığı, tasarım gücü ve kalitesi ile fark yaratıyor. Müşteri memnuniyetini daima ön planda tutarak, en kaliteli mücevheri, en doğru fiyatla sunan Ariş, özel günlere, mutlu anlara pırlanta ışıltısı ile eşlik ediyor.

Dört nesildir pırlantanın sonsuz ışığından aldığı ilhamı aşkla, sanatla, ustalıkla birleştirerek her birinde farklı bir hikaye saklı tasarımlar üreten Ariş, altın; pırlantalı, elmaslı, incili ve renkli taşlı; yüzükler, kolyeler, küpeler, bileklikler ve aksesuarlardan oluşan çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Yaratıcı ve yenilikçi özelliklere sahip, aynı zamanda kişiye özel üretimi de yapılabilen 16 tane özel tasarım koleksiyonu bulunmaktadır. Temaları ve hikayeleri olan bu koleksiyonların önemli bir kısmı patentli olup dünyada da bir ilk. 

Ariş Pırlanta, bir çok ilke imza atarak sektöre yön verdi. Bu ilklerden bazıları:

• İlk fiyat deklarasyonlu katalog ve basılı tanıtım materyalleri oluşturan marka

• Yurtdışındaki mücevher fuarında montür konusunda Türkiye’yi temsil eden ilk firma 

• İlk e-ticaret sitesi (www.e-aris.com) açan marka

• İlk mücevher defilesi (Sabancı Atlı Köşk) düzenleyen marka 

• İlk kişiye özel ve inovatif koleksiyonlar (Parmak İzi, Yaprak Koleksiyonları, Saç telinin ve dişin kullanıldığı Sachi ve Dishi koleksiyonları) sunan mücevher markası

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Grundstein für die vollelektrische Zukunft des Stammwerks Untertürkheim

Krank im Urlaub