in ,

Yargıtay, Canan Kaftancıoğlu hakkında 5 yıla yakın hapis cezası kararını onadı

Kılıçdaroğlu’ndan il başkanlığı önüne çağrı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. Yargıtay, Kaftancıoğlu'na iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu. Kemal Kılıçdaroğlu bütün milletvekillerini İstanbul il başkanlığı önüne çağırdı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onadı. Yargıtay, Kaftancıoğlu’na iki suçtan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını ise bozdu.

Kaftancıoğlu’nun sosyal medya paylaşımları nedeniyle “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” ve “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlarından verilen cezaları onarken, “silahlı terör örgütü propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek” suçlarından verilen cezaları bozuldu.

Canan Kaftancıoğlu’nun onanan “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün ile “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası onandı. Diğer onanan “Cumhurbaşkanı’na hakaret” cezası ise 2 yıl 4 aydan 1 yıl 9 aya düşürülerek onandı.

“Silahlı terör örgütü propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek” suçunun unsurlarının oluşmadığı belirtildi.

Siyasi yasak nedeniyle milletvekili olamayacak

Gerçek Gündem’in CHP kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Yargıtay’ın onama kararlarının ardından Kaftancıoğlu’nun, hapishaneye prosedür gereği giriş yapması ardından serbest kalması bekleniyor. Kaftancıoğlu’nun, siyasi yasak nedeniyle önümüzdeki dönem milletvekili olamayacağı anca il başkanlığı görevi için bir yasaklama olmadığı belirtiliyor.

Kaftancıoğlu’ndan ilk açıklama

Canan Kaftancıoğlu’ndan Yargıtay kararı sonrası açıklamalarda bulundu. Kaftancıoğlu, “Nerede olursak olalım çalışacak, çalışacak umudu örgütleyerek iktidardaki kötülüğü hep birlikte gönderecek, hukukun üstünlüğünü tesis ettiğimizde hep birlikte nefes alacağız” dedi.

Kaftancıoğlu şunları kaydetti:

“Size Ankara-İstanbul arasından sesleniyorum. Ahmet Say’ın cenaze töreninden İstanbul’a doğru dönerken, Yargıtay kararı bana ulaştı.

Burada mesele Canan Kaftancıoğlu’na ne ceza verildi, nasıl verildi meselesinden öte bu ülkede hukukun geldiği nokta ve hukuksuzluğun hepimize yaşattığı mağduriyet. Merak eden arayan soran dostlarımıza söylemek isterim ki, biz iktidardaki kötülüğü gönderene kadar, sadece Canan Kaftancıoğlu için değil 84 milyon için hukuku sağlayana kadar her şekilde çalışmaya, çalışmaya, çalışmaya devam edeceğim.

Asla ve asla umudunuzu kaybetmeyin. İktidardaki kötülüğü bizler umudu örgütleyerek göndereceğiz. İşte o zaman bu ülkede gerçek adalet ve gerçek hukuk tesis edilmiş olacak.”

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İstanbul il başkanlığı önüne çağrı

Kaftancıoğlu hakkındaki kararın basına yansımasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla bütün CHP milletvekillerini CHP İstanbul İl Başkanlığı önüne çağırdı.

Partimizin tüm milletvekilleri, derhal İstanbul il başkanlığı binamıza doğru yola çıkın.

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) May 12, 2022
 

CHP Gençlik Kolları ve ilçe örgütleri de yayımladıkları mesajlarla saat 18.00’de il başkanlığı önünde olacaklarını duyurdu.

AKP Grup Başkanvekili: Yargı suçları değerlendirmeyecek miydi?

Kaftancıoğlu’na sosyal medyadan destek yağarken AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Turan, “Yargı suçları değerlendirmeyecek miydi?” diye sordu:

Siyasi rakiplerimizle siyasette hesaplaşmayı isteriz; ama yargı,

❌Devleti aşağılamak
❌Cbşk’na hakaret
❌Kamu görevlisine hakaret suçlarını, ki 5 davadan 2 de beraat var, yerel mahkeme, İstinaf ve son olarak Yargıtay aşamasında değerlendirmeyecek miydi?!

Kendinize gelin! pic.twitter.com/nZTlJvVqOD

— Bülent TURAN (@turanbulent) May 12, 2022

Gazete Yolculuk

What do you think?

10k Points
Upvote Downvote

Bestnote für Assistenzsystem im Nissan Qashqai

Beşiktaş ile Galatasaray arasında Zizo savaşı!